Port of Dance 2023. – festival suvremenog plesa

Ovoga svibnja u Rijeci će se ponovno moći pogledati vrhunska ostvarenja suvremenog plesa zahvaljujući festivalu Port of Dance koji će se održati na raznim gradskim lokacijama, a uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti (VR) uz predstave će se moći otputovati i puno dalje od Rijeke. Festival će trajati od 10. do 15. svibnja, a predstave će se prikazivati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, Dječjoj kući, Malom HKD-u, Galeriji Kortil i u atriju HKD-a.

Ovogodišnji Port of Dance donosi izbor recentnih predstava europske i domaće plesne scene: pet plesnih predstava, jedan plesni laboratorij, dva plesna videa te tri predstave u virtualnoj stvarnosti, od kojih je jedna namijenjena djeci i uključuje i interaktivnu plesnu radionicu.

Port of Dance četvrtu godinu za redom organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, uz potporu projekta Kreativna Europa – Europske unije, Ministarstva kulture i medija RH, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Dječje kuće – Gradske knjižnice Rijeka i Rezidencije Kamov.


PROGRAM PORT OF DANCE 2023.


PLESNE PREDSTAVE
10.5.
Boglárka Börcsök & Andreas Bolm (DE/HU): Figuring Age
17 i 19 sati
PPMHP

11.5.
Jesús Rubio Gamo (ES) / EN-KNAP & ZPA (SI/HR): Gran Bolero
20 sati
HKD

12.5.
Plesni laboratorij Balet HNK Ivana pl. Zajca (HR): Inside Out
20 sati
HKD

13.5.
Viktoria Bubalo & Anna Javoran (HR): Strahovi malih razlika
18 sati
Galerija Kortil / HKD
Martina Nevistić Vukobrat (HR): Deep Neon: In Between & Pulsar / plesni video
19 sati
atrij HKD

14.5.
Camilla Monga & Emanuele Maniscalco (IT): In the Moment
19 sati
PPMHP

15.5.
Matija Ferlin (HR): Sad sam Matthäus
19 sati
HKD


PREDSTAVE U VIRTUALNOJ STVARNOSTI (VR)
11.5.
Anastasia Valsamaki (GR): Body Monologue
18 sati
Mali HKD (Križanićeva 6a)

12.5.
Adriano Bolognino / Anghiari Dance Hub (IT): Gli amanti
18 sati
Mali HKD

13. i 14.5.
CoisCéim Dance Theatre (IE): Francis Footwork
VR predstava i interaktivna plesna radionica za djecu
10 i 12 sati
Dječja kuća


Ulaznice po cijeni od €7 (52,74 kn) po predstavi moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,70 (5 kn) za obradu transakcije. Na dan predstava, ulaznice će se moći kupiti i na mjestu gdje se one održavaju, a blagajna će biti otvorena sat vremena prije početka predstava.

Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice (isključivo na blagajni HKD-a i na mjestu održavanja predstava), a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Ulaz na VR predstave je besplatan, uz obaveznu rezervaciju mjesta na press@hkd-rijeka.hr

HKD klub
Skip to content