Port of Dance / Camilla Monga & Emanuele Maniscalco: In the Moment

Trajanje: 40 min


U trenutku se istražuje vrijeme kroz inovativan pristup izvedbi i improvizaciji. Klavir i bubnjevi izvode skladbu, djelomično po notama, a djelomično improviziranu. Glazbene ideje inspirirane su pokretima plesača koji su oblikovali kontinuirani dijalog između zvukova i gesta. Ova razmjena vodi publiku u kolektivno nesvjesno glazbeno pamćenje i meditativno stanje. Istraživanje koreografkinje Camille Monga i glazbenika Emanuelea Maniscalca usmjereno je na novi način skladanja koreografije i glazbe kao jedne partiture. S predstavom In the Moment oni istražuju nekoliko različitih tehnika improvizacije, koje tako postaju oblici skladanja.


Camilla Monga koreografkinja je koja je diplomirala na Fine Arts Brera i Coreographic Research na Akademiji P.A.R.T.S. U svim njezinim djelima plesači i glazbenici postaju izvođači jedne partiture koja evocira oblike i slike. Njezin rad vizualnim, logičkim i emocionalnim asocijacijama stvara slijed događaja, istražujući procese improvizacije i trenutne kompozicije koji ujedinjuju dvije discipline.

Emanuele Maniscalco je multiinstrumentalist koji crpi inspiraciju iz raznih utjecaja u rasponu od jazza do ambijentalne glazbe. Nakon studija glazbe u Sieni, Bresciji i Kopenhagenu između 2001. i 2014., pronašao je vlastitu izražajnu dimenziju koja spaja više izvora inspiracije u živom i ekstempore pristupu, od rane do moderne glazbe. Predaje na odjelu za popularnu glazbu Državnog konzervatorija L. Marenzio u Bresciji.


Ulaznice po cijeni od €7 (52,74 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,70 (5 kn) za obradu transakcije.
Na dan predstave, ulaznice će se moći kupiti i u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a blagajna će biti otvorena sat vremena prije početka.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice (isključivo na blagajni HKD-a i na mjestu održavanja predstave), a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.


Od 10. do 15. svibnja 2023. u Rijeci će se ponovno moći pogledati vrhunska ostvarenja suvremenog plesa zahvaljujući festivalu Port of Dance koji će se održati na raznim gradskim lokacijama, a uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti (VR) uz predstave će se moći otputovati i puno dalje od Rijeke. Ovogodišnji Port of Dance donosi izbor recentnih predstava europske i domaće plesne scene: pet plesnih predstava, jedan plesni laboratorij, jedan plesni video te tri predstave u virtualnoj stvarnosti, od kojih je jedna namijenjena djeci i uključuje i interaktivnu plesnu radionicu.
PROGRAM FESTIVALA >

HKD klub
Skip to content