VR @ Port of Dance / Adriano Bolognino / Anghiari Dance Hub: Gli amanti

Trajanje: 20 min


Ostaci leže netaknuti i otkrivaju žrtve umrle nakon erupcije Vezuva 79. godine poslije Krista, koje su okamenile Pompeje. Nadahnut sugestivnom pozom ljubavnika iz Pompeja, dva izokrenuta tijela koja se grle – duet Adriana Bolognina zadire u intimnu gestu iznenada prekinutu nadmoćnom silom prirode, sačuvanu zauvijek. Zamrznuti u njihovom vječnom zagrljaju, identitet i priča ljubavnika ostaju misterij. Uz svečanu, ali i sumornu glazbu, Bologninov duet poziva publiku da posjeti ovaj 2000-godišnji zagrljaj kroz skulpturalnu koreografiju koja proteže vrijeme i gestu.

Predstava je za VR snimana u vrtu Museo Civico di Bassano del Grappa u Italiji, a snimatelj je bio Igor Crnković iz riječke Pilot Medie, dugogodišnji partner HKD-a i Aerowavesa za VR.


Rođen 1995., Adriano Bolognino studirao je ples na Mara Fusco Lyceumu u svom rodnom gradu Napulju. Kao plesač radio je i surađivao s nekoliko plesnih kompanija i koreografa kao što su Milano Contemporary Ballet, Studio XL i Valencia Dancing Forward, Marcos Morau, Wayne McGregor, Damián Muñoz i Jorge Crecis. Nakon plesačkog iskustva Bolognino je odlučio nastaviti karijeru koreografa, a njegova koreografska istraživanja usmjerena su na upotrebu gesta. Kroz naglašene čiste i estetske oblike, njegov fokus istraživanja nalazi se u prostoru u kojem geste prodiru u plesače.

Naslovna fotografija: Igor Crnković


Ulaz je slobodan, uz obaveznu najavu na press@hkd-rijeka.hr.


Od 10. do 15. svibnja 2023. u Rijeci će se ponovno moći pogledati vrhunska ostvarenja suvremenog plesa zahvaljujući festivalu Port of Dance koji će se održati na raznim gradskim lokacijama, a uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti (VR) uz predstave će se moći otputovati i puno dalje od Rijeke. Ovogodišnji Port of Dance donosi izbor recentnih predstava europske i domaće plesne scene: pet plesnih predstava, jedan plesni laboratorij, jedan plesni video te tri predstave u virtualnoj stvarnosti, od kojih je jedna namijenjena djeci i uključuje i interaktivnu plesnu radionicu.
PROGRAM FESTIVALA >

HKD klub
Skip to content