Najam

Hrvatski kulturni dom na Sušaku raspolaže s velikom dvoranom i scenom, prostorima za radionice i probe, atrijem te galerijskim prostorom.
Po potrebi je moguća suradnja sa susjednim Hotelom Neboder – catering u dvorani s terasom koja je vratima spojena s 1. katom HKD-a.

Prostori u HKD-u prioritetno se koriste za održavanje programa uvrštenih u program javnih potreba u kulturi.

Uvjeti i način davanja na privremeno ili povremeno korištenje poslovnog prostora u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku određeni su Odlukom o davanju na privremeno ili povremeno korištenje poslovnog prostora.

Velika dvorana HKD-a

Velika dvorana namijenjena je prvenstveno za održavanje kulturnih programa koji su dio Programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke. Osim ovih, u dvorani se mogu organizirati i drugi kulturni programi, znanstveni, obrazovni, socijalni, zdravstveni, filmski, humanitarni kao i programi sporta, tehničke kulture, politički skupovi, kongresi, predavanja, tribine i sl.

Velika dvorana nalazi se na 1. katu, a raspolaže s ukupno 520 mjesta – 366 u parteru i 154 na balkonu za publiku. Pozornica je opremljena sa scenskom tehnikom i omogućuje više različitih postava, dimenzija i namjena pozornice.

Za dolazak na 1. kat na raspolaganju je platforma za prijevoz osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica, a za izvođače koji koriste invalidska kolica moguće je postavljanje koso podizne platforme za dolazak do pozornice.

HKD - Velika Dvorana

Prostori za radionice i probe

Dvorana za vježbanje glazbeno-scenskih programa veličine 85m2 nalazi se V. katu, a dvije dvorane za radionice plesa i pripremu glazbenih i plesnih programa veličine po 95 m2 nalaze se na VI. i VII. katu zgrade HKD-a.

HKD Sušak - Dvorane za vježbanje

Atrij HKD-a

Ulazni prostor HKD-a, atrij veličine oko 382 m2, može se prilagoditi za održavanje povremenih programa za manji broj posjetitelja, do 100 sjedećih mjesta.

HKD Sušak - Atrij - Koncert

Galerija Kortil

Galerija se nalazi u prizemlju HKD-a. Prostor galerije od 298 m2 prvenstveno je namijenjen izložbenim programima, ali je po dogovoru moguće korištenje i za ostale programe (manji koncerti, konferencije za medije, performansi…).

Galerija Kortil (2)
Skip to content