Najam

Hrvatski kulturni dom na Sušaku raspolaže s velikom dvoranom i scenom, prostorima za radionice i probe, atrijem te galerijskim prostorom.
Po potrebi je moguća suradnja sa susjednim Hotelom Neboder – catering u dvorani s terasom koja je vratima spojena s 1. katom HKD-a.
Unutar HKD-a dostupan je gradski Rijeka free access internet. Za slučaj da je internet nužan za održavanje programa, potrebna je najava minimalno dva tjedna ranije za dogovor oko realizacije pristupa internetu prema specifičnim potrebama organizatora.

Prostori u HKD-u prioritetno se koriste za održavanje programa uvrštenih u program javnih potreba u kulturi.

Uvjeti i način davanja na privremeno ili povremeno korištenje poslovnog prostora u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku određeni su Odlukom o davanju na privremeno ili povremeno korištenje poslovnog prostora.

Velika dvorana HKD-a

Velika dvorana namijenjena je prvenstveno za održavanje kulturnih programa koji su dio Programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke. Osim ovih, u dvorani se mogu organizirati i drugi kulturni programi, znanstveni, obrazovni, socijalni, zdravstveni, filmski, humanitarni kao i programi sporta, tehničke kulture, politički skupovi, kongresi, predavanja, tribine i sl.

Velika dvorana nalazi se na 1. katu, a raspolaže s ukupno 520 mjesta – 366 u parteru i 154 na balkonu za publiku. Pozornica je opremljena sa scenskom tehnikom i omogućuje više različitih postava, dimenzija i namjena pozornice.

Za dolazak na 1. kat na raspolaganju je platforma za prijevoz osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica, a za izvođače koji koriste invalidska kolica moguće je postavljanje koso podizne platforme za dolazak do pozornice.

HKD - Velika Dvorana

Prostori za radionice i probe

Dvorana za vježbanje glazbeno-scenskih programa veličine 85m2 nalazi se V. katu, a dvije dvorane za radionice plesa i pripremu glazbenih i plesnih programa veličine po 95 m2 nalaze se na VI. i VII. katu zgrade HKD-a.

HKD Sušak - Dvorane za vježbanje

Atrij HKD-a

Ulazni prostor HKD-a, atrij veličine oko 382 m2, može se prilagoditi za održavanje povremenih programa za manji broj posjetitelja, do 100 sjedećih mjesta.

HKD Sušak - Atrij - Koncert

Galerija Kortil

Galerija se nalazi u prizemlju HKD-a. Prostor galerije od 298 m2 prvenstveno je namijenjen izložbenim programima, ali je po dogovoru moguće korištenje i za ostale programe (manji koncerti, konferencije za medije, performansi…).

Galerija Kortil (2)
HKD klub
Skip to content