Port of Dance / Martina Nevistić Vukobrat: Deep Neon: In Between & Pulsar

Trajanje: 30 min


Deep Neon: In Between eksperimentalni je plesni film u kojem je stvorena distopijska atmosfera triju ženskih likova čije je tjelesno djelovanje u domino efektu. Inspiriran je neon punk pokretom, cyber modom i glazbom koja stvara specifično okruženje space opere. Zbog miješanja različitih materijala, njihove interferencije i fokusa gledanja, sve dobiva još jedan neobičan oscilirajući atribut.


Plesni eksperimentalni film Pulsar tematski se oslanja na svemirska prostranstva i njima blisku problematiku znanstveno-fantastičnih ostvarenja, nadahnjujući se književnim i filmskim klasicima toga žanra. Koreografsko promišljanje tijela koje se prilagođava promijenjenim fizikalnim uvjetima, drukčijim gravitacijama i nepoznatim biosferama potaknuto je fizičkim karakteristikama i ponašanjem pulsara, kojima je svojstveno brzo rotiranje, spiralno kretanje, stezanje, pulsiranje.


Martina Nevistić Vukobrat plesna je umjetnica rođena 1983. u Zagrebu, bavi se autorskim radom na području izvedbe i multimedije te organizacijom. Diplomirala je organizaciju i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te ples na Salzburškoj eksperimentalnoj akademiji (SEAD) u Austriji. Sudjelovala je u međunarodnim programima Nomadska plesna akademija (2009) i Communicating Dance (2014–2015). Od 2009. do 2017. bila je članica Zagrebačkog plesnog ansambla. Također, bavi se pedagogijom iz područja suvremenog plesa i vinyasa yoge te prenatal i postnatal yoge. Od studenoga 2016. voditeljica je Zagrebačkog plesnog centra.

Foto Deep Neon: Luka Matić


Ulaz je slobodan nakon gledanja predstave Strahovi malih razlika Viktorie Bubalo i Anne Javoran koja u 18 sati počinje u Galeriji Kortil.


Od 10. do 15. svibnja 2023. u Rijeci će se ponovno moći pogledati vrhunska ostvarenja suvremenog plesa zahvaljujući festivalu Port of Dance koji će se održati na raznim gradskim lokacijama, a uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti (VR) uz predstave će se moći otputovati i puno dalje od Rijeke. Ovogodišnji Port of Dance donosi izbor recentnih predstava europske i domaće plesne scene: pet plesnih predstava, jedan plesni laboratorij, jedan plesni video te tri predstave u virtualnoj stvarnosti, od kojih je jedna namijenjena djeci i uključuje i interaktivnu plesnu radionicu.
PROGRAM FESTIVALA >

HKD klub
Skip to content