Galerija kortil ‐ Arhiva izložbi

Volontiranje na kulturnoj baštini

Izložba promovira volontiranje na kulturnoj i prirodnoj baštini Europe, a otvorena je u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i povodom Međunarodnog Dana volontera.

Arsen Roje

Arsen Roje: Zatvaranje kruga

Plakat filma M.A.S.H. pohranjen nam je u vizualnoj memoriji još iz ranih sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Široj javnosti manje je poznat podatak da je autor tog plakata upravo Arsen Roje.

bauhaus imaginista

bauhaus imaginista je sveobuhvatan međunarodni projekt povodom 100. obljetnice škole s naglaskom na njezinoj međunarodnoj distribuciji i recepciji, nastao kao suradnja društva Bauhaus Kooperation Berlin Dessau Weimar, Goethe-Instituta i Haus der Kulturen der Welt.

Marc Chagall: Boje ljubavi

Postav izložbe Boje ljubavi je svojevrsna retrospektiva Chagallovog grafičkog opusa u razdoblju od ranih dvadesetih godina 20. stoljeća do 1985. godine.

Mirko Ilić: Kazališni plakat

U sklopu programa Međunarodnog festivala malih scena, postavljena je izložba kazališnih plakata svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića iz zbirke plakata Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Bachrach & Krištofić: Dizajn & fotografija

Kroz protekla četiri desetljeća ovaj je umjetnički tandem svojim djelovanjem pokazao da se na ljestvici klasika hrvatskog dizajna izdvaja po specifičnoj aktivnosti svestranog kretanja kroz razna područja vizualnih umjetnosti i kulturne industrije.

Boris Bućan: Kazališni plakat

Izložba kazališnih plakata iz zbirke Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba postavljena je povodom i u organizaciji Međunarodnog festival malih scena u Rijeci.

Tomo Gerić: Osvajanje prostora

Cilj izložbe je doprinijeti suvremenom iščitavaju konstruktivističkog slikarstva, kvaliteti i raznolikosti izložbenog programa, sadašnjim naraštajima strukovne i šire javnosti pružiti informaciju o posebnosti stvaralačke pozicije Tome Gerića u hrvatskoj likovnoj umjetnosti.

APURI: Svjetla u tami

Medijska izložba drugi je dio prezentacije radova studenata završnih godina studija 2016./2017. Akademije Primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Mare Corto / Kratko more

Mare corto / Kratko more dugoročni je projekt vezan za Jadran. Autori su Ignacio Maria Coccia, talijansko-španjolski fotograf i talijanski novinar Matteo Tacconi.

Skip to content