Galerija kortil ‐ Arhiva izložbi

Grad i transformacija

Izložba umjetnika iz Neussa i Rijeke povodom 30-te obljetnice gradova prijatelja.

Ivana Mrčela: We Are Watching You

Ivana Mrčela bavi se temom odnosa publike i pojedinca u fokusu u svojoj prostornoj instalaciji kojom inscenira pozornicu i gledalište.

Neizvjesna izložba – koja to više nije

Neizvjesna izložba – koja to više nije, nastala je kao rezultat poziva odaslanog autorima Rijeke i Primorsko-goranske županije, a na koji se javilo gotovo 100 umjetnika sa svojim radovima.

Iz muzeja

Izložba fotografija Iz muzeja, posvećena muzejima i njihovoj publici, nastavila se na foto-natječaj pokrenut 2019. godine u suorganizaciji s Fotoklub Color.

Volontiranje na kulturnoj baštini

Izložba promovira volontiranje na kulturnoj i prirodnoj baštini Europe, a otvorena je u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i povodom Međunarodnog Dana volontera.

Glowing Globe – Science Fiction Art

Izložba je dio istoimenog programa Centra za inovativne medije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, posvećenog novomedijskoj umjetnosti s naglaskom na virtualnu i proširenu stvarnost.

Arsen Roje

Arsen Roje: Zatvaranje kruga

Plakat filma M.A.S.H. pohranjen nam je u vizualnoj memoriji još iz ranih sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Široj javnosti manje je poznat podatak da je autor tog plakata upravo Arsen Roje.

bauhaus imaginista

bauhaus imaginista je sveobuhvatan međunarodni projekt povodom 100. obljetnice škole s naglaskom na njezinoj međunarodnoj distribuciji i recepciji, nastao kao suradnja društva Bauhaus Kooperation Berlin Dessau Weimar, Goethe-Instituta i Haus der Kulturen der Welt.

Marc Chagall: Boje ljubavi

Postav izložbe Boje ljubavi je svojevrsna retrospektiva Chagallovog grafičkog opusa u razdoblju od ranih dvadesetih godina 20. stoljeća do 1985. godine.

Mirko Ilić: Kazališni plakat

U sklopu programa Međunarodnog festivala malih scena, postavljena je izložba kazališnih plakata svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića iz zbirke plakata Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Skip to content