Popusti

Hrvatski kulturni dom na Sušaku nudi popust za studente i umirovljenike za predstave u sklopu festivala suvremenog plesa Port of Dance.
Studentima i umirovljenicima cijena se umanjuje za 50%, pa tako umjesto 50 kuna plaćaju 25 kuna po predstavi.

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Predstave na koje se može ostvariti popust:

Choreomaniacs [Simona Deaconescu]

12.5. / 21 sat / HKD

Godine 1518. grad Strasbourg u je stanju visoke pripravnosti. Na središnjem gradskom trgu izbija epidemija plesa. Pojavljuju se glasine oko ove bizarne manifestacije. Luda mješavina humoralne medicine, nadnaravnih fenomena, malo mikologije i nešto mitologije. Za one koji se usude otići dalje od buke interneta, plesna epidemija snažno je prožeta idejama srednjovjekovne kršćanske religije, koja je i danas vrlo popularna.

kitty kitty [Evrim Akyay & Su Güzey]

13.5. / 19 sati / Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

Dvoje plesača u stalnom pokretu vode publiku na uzbudljivo putovanje. Oni povlače, zrcale, zadirkuju i spašavaju jedno drugo gradeći iznimne fizičke situacije prelazeći iz komedije u triler. Tko su oni? Par? Dvije izgubljene duše? Ono što je sigurno je da nas kitty kitty tjera da se prizemljimo u sadašnjost, ovdje i sada, u kojoj i jednostavna gesta sama po sebi može biti epska.

Okvir [Zagrebački plesni ansambl / Borna Babić]

13.5. / 21 sat / HKD

U ovom nultom vremenu, vremenu praznog hoda, u vremenu podijeljenosti i odijeljenosti, jesmo li uopće još sposobni biti skupa? Shvaćamo li prisustvo drugog/drugih – njihovo djelovanje i odluke – bilo kako drukčije osim kao smetnju ili povod za natjecanje? Zarobljeni strahom, vrhovnim krvnikom naše slobode, krećemo se kroz prostor-vrijeme poput automata u vlastitim mikrouniverzumima, u izbjegavanju drugih, ili pak povremenom mehaničkom sinkroniziranju na točki zajedničkog kratkotrajnog interesa.

SPEKTAKL [Studio za suvremeni ples / Irma Omerzo]

14.5. / 19 sati / Exportdrvo

Nova predstava Studija za suvremeni ples SPEKTAKL, u koreografiji Irme Omerzo, preispituje naslijeđe ovog najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla. No, umjesto klasične hommage predstave, autorica tradiciji Studija pristupa koristeći je za postavljanje pitanja o uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva danas, na sceni i izvan nje. Generirajući plesni vokabular iz odabranih fotografija predstava u produkciji Studija, konkretnog plesačkog iskustva izvođačica i masovnih spektakularnih koreografija, u ovom radu Omerzo ispituje perspektive unisonog kretanja i mogućnosti njegova dekonstruiranja tragajući za granicama, okvirima i kombinacijama zajedništva.

Soirée d’études [Cassiel Gaube]

14.5. / 21 sat / HKD

U Soirée d’études, Cassiel Gaube proširuje istraživanje započeto u njegovom solo projektu Farmer Train Swirl – Étude i stvara komad koji istražuje bogat vokabular House Dancea u seriji stalno razvijajućih i širećih etida. Etida, u glazbenom smislu riječi, je kompozicija osmišljena kao povod za istraživanje mogućnosti određene tehnike i eksperimentiranje s njima, što je slično načinu na koji se prakticira House Dance.

Ulaz na predstave Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 15.5. u PPMHP-u je besplatan, kao i na VR predstave koje se održavaju u prostoru Malog HKD-a (Križanićeva 6A), uz obaveznu rezervaciju mjesta na ana@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

Popust se ostvaruje uz predočenje x-ice (studenti) ili osobne izkaznice na kojoj je vidljivo da je osoba starija od 65 godina (umirovljenici) pri kupnji ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a na Sušaku prije same predstave.
Rezervacije ulaznica moguće je napraviti putem e-maila ana@hkd-rijeka.hr.

HKD klub
Skip to content