Port of Dance

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Niz plesnih predstava otvara rumunjska koreografkinja i filmašica Simona Deaconescu sa svojim Choreomaniacs 12. svibnja u HKD-u. U petak 13. svibnja gostuje turski duo Evrim Akyay & Su Güzey s predstavom kitty kitty u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon toga Zagrebački plesni ansambl i Borna Babić s predstavom Okvir u HKD-u. U subotu 14. svibnja Festival seli u Exportdrvo gdje će se moći pogledati Spektakl Studija za suvremeni ples i Irme Omerzo, a kasnije te večeri nastupa belgijski plesač i koreograf Cassiel Gaube sa svojim Soirée d’études na pozornici HKD-a. Posljednje dvije predstave Port of Dance festivala u Rijeku dolaze 15. svibnja u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a u PPMHP moći će se pogledati autori iz regije –  Nestani ovdje Petre Hrašćanec i Saše Božića te predstava radnog naziva Izvedbeni projekt 2 Mateja Kejžara.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14 svibnja u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati  predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača – na rasporedu su IgorxMoreno: Idiot-Syncrasy, Simona Deaconescu: Virtual (living) room, Linda Hayford: AI/She/Me  i Enya Belak: Blue INK.

// PROGRAM FESTIVALA

PLESNE PREDSTAVE
12.5. Simona Deaconescu: Choreomaniacs / 21 sat / HKD
13.5. Evrim Akyay & Su Güzey: kitty kitty / 19 sati / PPMHP
13.5. Zagrebački plesni ansambl / Borna Babić: Okvir / 21 sat / HKD
14.5. Studio za suvremeni ples / Irma Omerzo: Spektakl / 19 sati / Exportdrvo
14.5. Cassiel Gaube: Soirée d’études / 21 sat / HKD
15.5. Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu / 19 sati/ PPMHP
/ Petra Hrašćanec i Saša Božić: Nestani ovdje
/ Matej Kejžar: izvedbeni projekt 2

PREDSTAVE U VIRTUALNOJ STVARNOSTI
MALI HKD (Križanićeva 6A) u 18 sati

11.5. IgorxMoreno: Idiot-Syncrasy
12.5. Simona Deaconescu: Virtual (living) room
13.5. Linda Hayford: AI/She/Me
14.5. Enya Belak: Blue INK

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn po predstavi moći će se kupiti sat vremena prije početka svakog događanja na blagajni gdje se ono odvija, ili u pretprodaji online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji). Ulaz na predstave Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 15.5. u PPMHP-u je besplatan, uz obaveznu rezervaciju mjesta na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

Ulaz na VR predstave je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

Port of Dance organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, uz potporu projekta Perform Europe – Europska unija, Ministarstva kulture i medija RH, Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Rezidencije Kamov.

Fotografija na Port of Dance vizualu: Filip Koludrović

HKD klub
Skip to content