Port of Dance / Cassiel Gaube: Soirée d’études

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

U Soirée d’études, Cassiel Gaube proširuje istraživanje započeto u njegovom solo projektu Farmer Train Swirl – Étude i stvara komad koji istražuje bogat vokabular House Dancea u seriji stalno razvijajućih i širećih etida. Etida, u glazbenom smislu riječi, je kompozicija osmišljena kao povod za istraživanje mogućnosti određene tehnike i eksperimentiranje s njima, što je slično načinu na koji se prakticira House Dance. Crpeći iz opće poznatih pokreta, plesač traži varijacije ovih koraka i inventivne načine da ih artikulira zajedno. Ovo opće znanje omogućuje ljudima da čitaju jedni druge kako plešu. Zajedno s plesačima s iskustvom u uličnom plesu, Cassiel nastoji otkriti vokabular koju ova praksa zahtijeva i proizvodi.

Foto: Marc Domage

Belgijski plesač i koreograf Cassiel Gaube posljednjih se godina uglavnom posvetio učenju i prakticiranju House Dancea u živahnim klupskim scenama Pariza i New Yorka. Trenutno razvija svoj rad na raskrižju suvremenog plesa, Hip hopa i Clubbing plesa.


Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

HKD klub
Skip to content