Port of Dance / Evrim Akyay & Su Güzey: kitty kitty

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Dvoje plesača u stalnom pokretu vode publiku na uzbudljivo putovanje. Oni povlače, zrcale, zadirkuju i spašavaju jedno drugo gradeći iznimne fizičke situacije prelazeći iz komedije u triler. Tko su oni? Par? Dvije izgubljene duše? Ono što je sigurno je da nas kitty kitty tjera da se prizemljimo u sadašnjost, ovdje i sada, u kojoj i jednostavna gesta sama po sebi može biti epska.

Su Güzey, turska plesačica, performerica i koreografkinja i njezin sunarodnjak Evrim Akyay koreograf i plesač, surađuju od 2016. godine kada su za svoje djelo #Je Suis osvojili nagradu International Amnesty za slobodu izražavanja. U svome radu ovaj se tandem bavi idejom klauna kao polazišne točke, te istražuju dinamiku u suigri partnerstva.


Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni u PPMHP-u bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

HKD klub
Skip to content