La Grande Bellezza
La Grande Bellezza
5.4.-3.5.2022.

Izložba talijanskog automobilskog dizajna nastala je kao rezultat suradnje Veleposlanstva Republike Italije u Zagrebu, Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci i Nacionalnog muzeja automobila iz Torina – MAUTO. Njome su se riječkoj i hrvatskoj publici predstavili sami simboli kvalitete i izvornosti koji su svojim stilom postali prepoznatljivi u cijelom svijetu. Made in Italy, kao sinonim te jedinstvene kulture i stila, i dalje osvaja svijet, a područje automobilskog dizajna jedno je od mnogih u kojima se potvrdila čuvena talijanska kreativnost.

Riječkoj se publici ponudio bogat pregled dizajnerskih nacrta, fotografija, maketa u stvarnoj veličini te multimedijalnih sadržaja kao što su intervjui s najvažnijim talijanskim dizajnerima automobila i dokumentarne snimke. Kao posebna atrakcija bili su izloženi i legendarni automobili Alfa Romeo Giulietta Sprint iz 1954., Ferrari 308 GTB iz 1980. godine i Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. godine, svi iz muzejske zbirke MAUTO.

La Grande Bellezza također je uzbudljivo putovanje kroz pejzaže, povijest i arhitekturu Italije, majstora fotografije Giorgia Bellie.

HKD klub
Skip to content