Vijesti

Volonteri i volonterke u kulturi obilježili Međunarodni dan volontera druženjem uz podjelu zahvalnica i nagrada, a sadit će i stabla ispred Dječje kuće

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se svake godine obilježava 5. prosinca, Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku za svoje je volonterke i volontere organizirao niz aktivnosti.

Na druženju u „Malom HKD-u“ u Križanićevoj ulici volonterkama i volonterima su se obratili Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Edvin Liverić Bassani, ravnatelj HKD-a na Sušaku i Asja Brusić, voditeljica Volonterskog programa. Pročitana im je i čestitka gradonačelnika Marka Filipovića koji se zahvalio svim nesebičnim pojedincima, koji svojim plemenitim radom i trudom, svakodnevno čine naš grad boljim mjestom za život. Podijeljene su im zahvalnice, a organizirana je i besplatna tombola s nagradama koje su im pripremile ustanove u kulturi (HKD na Sušaku, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka i Gradsko kazalište lutaka Rijeka).

Volonterka Emina Bašić ovogodišnja je dobitnica nagrade „Volonterka godine“ koju su joj dodijelili Grad Rijeka i Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka. Vrijednu i svestranu Eminu za nagradu je predložila Matica umirovljenika grada Rijeke čija je Emina aktivna članica, a nominaciju je podržao HKD zbog Emininog velikog doprinosa riječkoj kulturi kroz volonterski angažman.

Volonter Dario Jemrić, inženjer agronomije, za svoje je kolegice i kolege osmislio radionicu sadnje crvenog i plamenog javora na zelenim površinama Art-kvarta ispred Dječje kuće. Aktivnost će se realizirati u prosincu. Grad Rijeka omogućio je nabavku stabala, a KD Čistoća će se pobrinuti za prijevoz do Art-kvarta. Organizacijsku podršku pružila je i Gradska knjižnica Rijeka. Sadnjom „volonterskih stabala“ volonterke i volonteri u kulturi ostavit će vrijedno nasljeđe generacijama koje će odrastati i odgajati se u Dječjoj kući, pritom odašiljajući snažnu poruku o važnosti angažmana u zajednici.

Svim riječkim volonterkama i volonterima u čast fontane na Korzu i dizalice na Riječkom lukobranu bile su u ponedjeljak osvijetljene crvenom bojom kao podsjetnik na prepoznatljive crvene majice koje su obilježje volonterki i volontera u kulturi. Izlog HKD-a na Sušaku, tradicionalno svakog prosinca, krase fotografije s njihovih volonterskih pustolovina.

Sve zainteresirane za sudjelovanjem u organizaciji kulturnih programa u gradu Rijeci HKD na Sušaku poziva da se pridruže veseloj Facebook zajednici Volontiram u kulturi, ispune Prijavnicu za volontiranje ili pošalju e-mail: asja@hkd-rijeka.hr.

Naslovna fotografija: Ivan Vuljanić Gianni

HKD klub
Skip to content