Vijesti

Traže se plesni kritičari!

Nakon Umeåa, Barcelone, Plzena, Aarhusa, Sofije, Pariza i Elefsine, Springback Academy ponovno nudi plesnim kritičarima priliku da dobiju mentorstvo o osnovama kvalitetne plesne kritike u dinamičnom okruženju ovogodišnjeg Spring Forward festivala plesne mreže Aerowaves.

Festival će se ove godine održati u Dublinu (Irska) na brojnim lokacijama uključujući Project Arts Centre, Smock Alley Theatre, The Complex i Samuel Beckett Theatre, a Springback Academy će se održati kao dio festivala od 26. do 29. travnja 2023. godine.

Springback Academy traži do 10 osoba s puno entuzijazma i malim prethodnim iskustvom u pisanju o plesu. Sudionike će voditi tim vodećih kritičara uključujući Donalda Huteru (The Times), Sanjoya Roya (The Guardian), Kelly Apter (The Scotsman) i Lauru Cappelle (New York Times). Pod njihovim vodstvom, sudionici će dobiti priliku usavršiti svoje vještine kritičkog pisanja. Springback Academy brzi je način za stjecanje iskustva i tehnike u pisanju odgovornih, učinkovitih i atraktivnih plesnih kritika, kao i za istraživanje i razumijevanje mogućnosti koje nudi digitalno izdavaštvo.

Časopis Springback pokrenut je u ožujku 2018. godine. Suradnici ove publikacije proizašli su isključivo od pisaca koji su sudjelovali u programu Springback Academyja i čine dio sve veće zajednice „diplomiranih“ pisaca. Arhivu Springback članaka iz prethodnih godina moguće je pronaći na stranicama Springback Academyja, a besplatni priručnik za pisanje plesnih recenzija može se preuzeti kao PDF.

Rok za prijave je ponedjeljak, 9. siječnja 2023. do kraja dana.

Sve pojedinosti o prijavi pronađite OVDJE, a poveznicu za prijavu OVDJE.  

Za upite o natječaju: Oonagh Duckworth, direktorica Springback Academyja sbapplications@aerowaves.org.

Sretno!

HKD klub
Skip to content