Vijesti

Javni poziv plesne mreže Pan-Adria za sezonu 2023./2024.

Regionalna plesna mreža Pan-Adria poziva umjetnike iz područja suvremenog plesa da se prijave na otvoreni poziv za koprodukciju za sezonu 2023./2024. Odabrana produkcija bit će premijerno predstavljena u rujnu 2023. godine.

Pan-Adria je koprodukcijski format partnerskih institucija koje djeluju na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi kvalitetne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.

Pan-Adria nudi:
– sufinanciranje produkcije izvedbe u bruto iznosu od €7.000
– podršku u izvođenju premijere, uključujući tehničku podršku i određene promotivne aktivnosti
– sufinanciranje svih gostovanja na partnerskim pozornicama u iznosu od €1.000 po gostovanju, u vremenskom razdoblju na godinu dana od premijerne izvedbe
– mogućnost korištenja prostora za probe i rezidencije u partnerskim gradovima mreže
– uz jednu odabranu produkciju, ove godine partneri će ponuditi i mogućnost rezidencijalnog boravka i konzultacija dodatnim odabranim produkcijama

Prioritet imaju:
– produkcije sa sjedištem u Sloveniji, Hrvatskoj ili regiji Friuli Venezia Giulia – Italija
– etablirani umjetnici ili skupine koje djeluju na području suvremenih performativnih plesnih praksi
– prijave s priloženim linkom na vizualni materijal relevantan za prijavljeni projekt (snimke probe, referenca na postojeće snimke s objašnjenjima, pitch…)
– cjelovečernje produkcije namijenjene odrasloj publici

Prijave
Potrebno je poslati popunjeni obrazac za prijavu (na engleskom jeziku) na e-mail katja.gabrijelcic@en-knap.com do nedjelje, 19. veljače 2023. godine.

Izbor
Postupak odabira provodit će žiri sastavljen od svih predstavnika mreže Pan-Adria. Projekti koji prođu u uži izbor bit će pozvani na prezentaciju putem Zoom platforme u srijedu 8. ožujka 2023. godine.
Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima odabira najkasnije do 10. ožujka 2023. godine.

Dodatne informacije
Katja Gabrijelčič, katja.gabrijelcic@en-knap.com

INFO DAN
U srijedu 11. siječnja od 16 do 17 sati održat će se info dan na kojem će partneri i umjetnici mreže Pan-Adria iznijeti sve informacije i novosti o natječaju koji slijedi.
Razgovor će biti na engleskom jeziku.

Program događaja:
– predstavljanje regionalne mreže Pan-Adria i njezinih partnera
– predstavljanje javnog poziva 2023/2024
– razmjena iskustava dosadašnjih Pan-Adria umjetnika
– pitanja i odgovori

Kliknite OVDJE za priključiti se info danu.


Međunarodna mreža Pan-Adria koprodukcijski je skup partnerskih pozornica raširenih na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi povoljne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.

Regionalni partneri Pan-Adria su:
EN-KNAP Productions (Kulturni centar Španski Borci) – Ljubljana
Slovensko narodno kazalište – Nova Gorica
Moment – Maribor
Hrvatski kulturni dom na Sušaku – Rijeka
Zagrebački plesni centar (Zagrebačko kazalište mladih) – Zagreb
Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat
Artisti Associati – Gorizia

Financijska podrška:
Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Ministarstvo javne uprave Republike Slovenije – platforma Neodvisni, Grad Ljubljana – Odjel za kulturu, Grad Maribor – Odjel za kulturu, Grad Nova Gorica – Odjel za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Istarska županija, Ministarstvo kulture Republike Italije, Regija Friuli Venezia Giulia, GO! 2025 Nova Gorica – Gorizia Europska prijestolnica kulture, Grad Gorizia, Fondacija CaRiGo

HKD klub
Skip to content