Vijesti

Razlozi za posjetiti nas u studenom

Iako vremenska prognoza to ne potvrđuje došli smo do studenog. A što nas čeka u studenom? Pa osim neobično visokih temperatura za ovo doba godine, u HKD-u uglavnom uobičajeno za ovo doba godine ide Revija lutkarskih kazališta, te Uhvati film festival. A osim ove dvije tradicionalne manifestacije, očekuje nas i nekoliko zanimljivih kazališnih predstava, koncerata i stand up programa.

Pa krenimo s kazališnim naslovima za početak. Mjesec ćemo otvoriti s komedijom Muškarci.hr, a nastaviti s gostovanjem talijanske predstave L’ultima estate. Falcone e Borsellino 30 anni dopo. Bez brige osigurali smo titlove na hrvatskom. 🙂
Također s ponosom najavljujemo i dugo očekivanu predstavu Kamen u koprodukciji ZeKaEma i Beogradskog dramskog pozorišta. Pred sam kraj mjesec u HKD-u moći ćete pogledati i duhovitu monodramu Ako sam žena nisam konj.

Ovaj mjesec HKD će biti nešto raspjevaniji no inače jer imamo čak četiri koncerta. U posjet iz Srbije nam dolaze Bilja Krstić i Bistrik orkestar, potom ćemo uživati i u sevdahu uz Ansambl Šadrvan, a zbor Sempre Allegro počastit će nas svojim tradicionalnim obljetničkim koncertom. Za sam kraj mjeseca Zvjezdan Ružić održati će humanitarni koncert Srce za nju.

A ako ste mislili da smo u listopadu ispucali svu stand up artiljeriju – varate se jer i u studenom imamo dva nastupa za sve željne smijeha, a to su Sketch improv show i Zovu nas Bosanci.

Osim ove klasične programske ponude u studenom će HKD ugostiti dr. Semira Omeragića s predavanjem o Bosanskim piramidama i KPD Bazovica koji će upravo kod nas proslaviti 75 godina postojanja.

Nadamo se da smo vam naveli dovoljno razloga da nas posjetite i ovog mjeseca. Vidimo se u Strossmayerovoj! 😉

Jelena Tondini
koordinatorica programa

HKD klub
Skip to content