Vijesti

Volonteri i umirovljenici izrađivali reciklirane lutkice s Teslićima

U srijedu 16. studenoga Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, zajedno s Maticom umirovljenika Grada Rijeke, održao je reciklažnu radionicu izrade lutkica od čarapica za učenike OŠ Nikola Tesla. Riječ je o djeci, članovima Školskog volonterskog kluba Teslići volontiraju, koja u okviru predmeta Građanski odgoj i obrazovanje obrađuju temu volontiranja te korisnicima programa Školsko poslijepodne samo za mene. Pod vodstvom kreativne Emine Bašić, volonterke HKD-a i Matice umirovljenika, učenici su rasparenim čarapicama udahnuli novi život pretvorivši ih u vesele lutkice.

Suradnja HKD-a na Sušaku i Školskog volonterskog kluba Teslići volontiraju započela je prošle godine zajedničkim obilježavanjem manifestacije Hrvatska volontira: Teslići su pomagali u organizaciji programa Gradskog kazališta lutaka Rijeka te na kreativnim radionicama.

Ove su godine mladi volonteri, učenici sedmih razreda, uz mentorsku podršku školske psihologinje Orjane Marušić Štimac, sudjelovali na Županijskoj, a potom i Državnoj smotri projekata Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo na kojima su predstavili rezultate istraživanja o uključenosti građana u volonterski rad kroz projekt Po gradu điram i volontiram i prenijeli svoja iskustva volontiranja na kulturnim događanjima.

Projekt prevencije Školsko poslijepodne samo za mene provodi OŠ Nikola Tesla, a financijski podupiru Grad Rijeka i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Djeci u razvoju osigurava se svakodnevni boravak s educiranim izvoditeljima koji im, kao pozitivni modeli, ciljanim aktivnostima približavaju različite segmente svakodnevnog života, između ostalog, kroz iskustveno učenje. Unutar vremena u projektu učenici posjećuju znamenitosti i kulturne ustanove grada Rijeke, bave se kreativnim, sportskim i mnogim drugim aktivnostima.

Sve zainteresirane za sudjelovanjem u organizaciji kulturnih programa u gradu Rijeci, HKD na Sušaku poziva da se pridruže veseloj Facebook zajednici Volontiram u kulturi, ispune Prijavnicu za volontiranje ili pošalju e-mail: asja@hkd-rijeka.hr.

HKD klub
Skip to content