Vijesti

Mali slikari proveli vikend u Kortilu

Prva u nizu izložbi kojom galerija Kortil obilježava svoj veliki 25. rođendan, Ni stijega ni bijega, zatvorena je ovaj vikend na najljepši način – radionicom slikanja za djecu VMB Lab.

U dva dana, o organizaciji Vijeća mladih Benčić, mali su umjetnici učili o slikarstvu, kompoziciji, bojama i perspektivama, a pripremili su i posebno vodstvo izložbom za roditelje.


VMB Lab program je kroz koji se stvaraju prilike za upoznavanje djece s različitim oblicima umjetnosti, uključivanje u rad kulturnih institucija, ali i podizanje svijesti djece o povijesti njihovoga grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost, te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada. Kroz ovogodišnju temu cilj je kroz interaktivne radionice proširiti publiku Galerije Kortil gradeći dublji i trajni odnos između djece, umjetnosti i prostora, a tijekom godine predviđeno je održavanje ukupno 10 ovakvih interaktivnih radionica.

Uz radionice, tu su i članci koji će se objavljivati na Brickzine.hr stranici, koji će pratiti rad VMB-a i Galerije. U njima će se moći pronaći razne preporuke za obilazak izložbi, pomoćni materijali ili upute za DIY rad za kod kuće.

HKD klub
Skip to content