Vijesti

Kreće #SpringbackRingside turneja

U ponedjeljak 21.3. kreće Springback Ringside turneja po regiji koju koordinira HKD kao jedan od partnera projekta plesne mreže Aerowaves. Prvo mjesto koje će posjetiti naš mali VR teatar je Studentski kulturni centar Novi Sad – Fabrika, a predstava koju će publika moći pogledati u tehnici virtualne stvarnosti je klasik Idiot-Syncrasy kolektiva Igor x Moreno.

Predstava je snimljena u siječnju ove godine na pozornici HKD-a na Sušaku, a kreativni tim projekta bili su redateljica Enya Belak i snimatelj i VR-tehničar Igor Crnković iz riječke Pilot Medie, uz pomoć tehničara Petra Pavina, Željka Dešića i Sanjina Valića. Majstor svjetla bio je Fergus Waldron, a snimatelj zvuka Riječanin Ivo Vičić.

Springback Ringside projekt je koji u VR tehnici snima i u opuštenom intimnijem okruženju prikazuje tako snimljene predstave grupama gledatelja putem VR tehnologije. Na taj način svaki gledatelj uvijek ima najbolje mjesto u gledalištu i predstavu može doživjeti u potpunosti, sjedeći skoro na dohvat izvođača. Nakon svake VR projekcije slijedi Springback Q&A – razgovor s umjetnicima kako bi zainteresirani gledatelji mogli i na taj način proširiti svoje iskustvo. Projekt je podržao Perform Europe koji financira Europska unija i koji za cilj ima promišljati prekograničnu prezentaciju izvedbenih umjetnosti na inkluzivniji, održiviji i uravnoteženiji način.

HKD klub
Skip to content