Vijesti

Dodijeljena nagrada Galerije Kortil

U sklopu 75. godišnje izložbe članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka dodijeljena je i nagrada Galerije Kortil Sanji Ipšić Randić i Meliti Soroli Staničić čija će zajednička izložba, kao dio nagrade, biti postavljena u Galeriji krajem 2022. godine.

Radovi obiju autorica izloženi na 75. godišnjoj izložbi HDLUR-a nadovezuju se na njihov dosadašnji rad. Premda različite u osobnim likovnim poetikama, obje autorice u svom radu pokazuju interes za prirodu i prirodno, kako oko sebe tako i u sebi. Obje autorice u polazištu posežu za elementima prirode ili istražuju njezine izravne i neizravne manifestativne pojave, te bi stoga njihove sličnosti, a još više međusobne razlike, mogle učiniti njihovu zajedničku izložbu u Kortlu zanimljivom.

Povjerenstvo za dodjelu nagrade činile su članice programskog savjeta Galerije Kortil u sastavu Ivana Lučić, Sonja Švec-Španjol i Jolanda Todorović.

Na izložbi članova HDLU Rijeka sudjelovalo je 59 umjetnika, a dodijeljena je i godišnja nagrada HDLU-a Rijeka za najbolji rad na izložbi Dajani Radoš. Pohvalu za rad dobili su Alen Šimoković, Barbara Cetina i Matko Kezele, a žiri za dodjelu nagrada radio je u sastavu Damir Šegota, predsjednik Upravnog odbora HDLUR-a, Silvija Đolonga, predsjednica Umjetničkog savjeta HDLUR-a i Istog Žorž, nagrađeni autor na izložbi Mali format. Godišnja nagrada HDLU-a Rijeka uključuje samostalnu izložbu autorice u Galeriji Juraj Klović u 2022. godini.

Novi list

HKD klub
Skip to content