Vijesti

Sretna vam nova uz siječanjske novitete

I u novu godinu HKD ulazi s pregršt zanimljivih programa – siječanjski kalendar bogat je raznim događanjima, a naša jedina novogodišnja želja je da nemamo više odgoda uslijed postrožavanja epidemioloških mjera.

Program započinjemo plesnom predstavom koreografa Morena Solinasa  i Igora Urzelaija pod nazivom Idiot-Syncrasy, a nastavljamo u plesom ritmu s plesnom skupimo Porto Ri. Slijedi repriza popularne predstave – ponovo će se u HKD-u moći pogledati urnebesna Casabianca Irene Grdinić i Maria Lipovšeka Battifiace, a siječanj nam donosi i predstavu Kad svijeće dogore Teatra Etaro koja je u 2021. morala biti odgođena. Da nam ne fali smijeha, zabave i pjesme pobrinut će se i Teatar to go koji s predstavom Ljubav, gubitci i moda donosi vrlo zanimljivu sve-žensku glumačku ekipu – Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Matija Prskalo, Karmela Vukov Colić i Mirna Medaković.

Nakon dvije odgode na pozornicu HKD-a u siječnju napokon dolazi ZeKaEmova predstava  Eichamann u Jeruzalmu. Predstava će se održati kao prigodni program kojim ćemo obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

Kraj mjeseca donosi još dva zanimljiva programa, predstavu Potpuni stranci i glazbeno-scenski program Oštija…

Početkom 2022. godine u našem Kortilu možete pogledati izložbu Maka Hubjera U sjeni sve do 8. siječnja, a nakon čega će Galerija ugostiti međunarodnu izložbu grafika i knjiga umjetnika pod nazivom GrafičaRI.

Nadamo se da ćemo našim programima razbiti siječanjsku, post-blagdansku depresiju i da ćemo zakoračiti zajedno u vedriju novu godinu.

Stoga – sretna vam nova!

Jelena Tondini
koordinatorica programa HKD-a na Sušaku

HKD klub
Skip to content