Vijesti

Stručno vodstvo po izložbi Gardening for Everyone u Galeriji Kortil

Povodom izložbe Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakog Maje S. Franković i Christine Kertz,  Galerija Kortil organizira vodstvo uz predavanje autorice Maje S. Franković o grafičkim tehnikama. Vodstvo će se održati u četvrtak 2. prosinca od 18 do 19 sati.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, obavezna je najava na adresu jolanda@hkd-rijeka.hr ili na telefon 099 2391 404.

Franković i Kertz profesionalno surađuju više godina te su zajednički organizirale više izložbi grafika koje su postavljene u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Izložba pod nazivom Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakoga, okuplja po tridesetak grafičkih radova svake umjetnice. Christine Kertz će se predstaviti grafikama u tehnikama dubokog tiska, linoreza i litografijama, a Maja S. Franković grafikama u tehnikama litografije i dubokog tiska. Zajednička tema je biljni svijet i neophodnost rada vlastitim rukama u svome vrtu, a naravno i terapeutsko djelovanje rezultatima rada na zemlji, posebno u sadašnje vrijeme Corone i priličnog ograničenja komunikacije s ostalima. Obje autorice, neovisno jedna o drugoj, već dulje vrijeme obrađuju temu biljnog svijeta.

Izložba je otvorena sve do 10. prosinca, a može se posjetiti svakim radnom danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, uz slobodan ulaz.

Za ulazak u galeriju potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati. Obavezno je nošenje zaštitne maske.

HKD klub
Skip to content