Vijesti

Napustio nas je naš suradnik Bernardin Modrić

Iznenadno nas je napustio naš dugogodišnji suradnik Bernardin Modrić, direktor History Film Festivala, koji se već niz godina održava u HKD-u na Sušaku.

Rođen je 18. travnja 1954. u Ogulinu. Profesionalno se počinje baviti filmom godine 1980. kada za Jadran film režira svoj debitantski film “Podhum, 12.VII.1942”.

Do danas je realizirao oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Suosnivač je i direktor Istra filma, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba, koja djeluje od 1987. godine. Bio je direktor riječkog History Film Festivala. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Živio je i radio u Rijeci.

Iz njegove filmografije izdvajamo filmove “Legenda o bijeloj smrti”, “Eufrazijeva bazilika u Poreču”, “Janko Polić Kamov ili Vitez crne psovke”, “Romolo Venucci”, “Evanđelje po Kloviću”, “Čovjek od kamena – Ivan Mažuranić”, “Ritam rock plemena”, “Prvi torpedo”, “Boje Novog Vinodolskog”, “Frano Supilo – povijest jedne iluzije”, “Moja Europa”, “Az, Branko pridivkom Fučić”…

Foto: Marko Gracin / Novi list

HKD klub
Skip to content