Vijesti

HKD-ov programski bor

Prosinac u HKD donosi mnoštvo raznolikih programa. Bit će pjesme, plesa, smijeha, drame ili narodski rečeno: za svakog po nešto. Iako nije kronološki, prvi božićni poklon ide svim onima koji nisu uspjeli doći do ulaznica za Dejt sa Sandrom Silađev, jer imamo novi termin. Pa ovaj puta požurite po ulaznice ranije.

Ovaj prosinac na ples vas poziva Plesna radionica M koji će nakon niza odgoda zbog pandemijske situacije napokon izvesti svoju produkciju Aladin, a zaplesati možete do kraja mjeseca i uz Plesnu skupinu Flame i Flash Dance Unit koji su pripremili posebna božićna izdanja.

U prosinačkom programu našlo se mjesta i za dramske predstave, pa smo vam pod HKD-ov programski bor dodali predstavu Kad svijeće dogore u produkciji Teatra Erato i HNK Zagreb, a premjerno će biti prikazana i monodrama Fedra UO Fedra art, u dva termina, te Kabinet čud(ovišt)a, dramska predstava de facto teatra u suradnji s udrugom Urania. Također, u ovom bogatom programu našlo se mjesta i za jednu književnu večer na kojoj će biti prezentirana  nova knjiga Nađe Berbić u izdanju Shura publikacija.

Da pjesme ne nedostaje ni ovog prosinca pobrinut će se Vokalna skupina Lira koja slavi 25 godina djelovanja. Svoju 26. obljetnicu u HKD-u će proslaviti i Prve riječke mažoretkinje, a kako glazba ne  bi bila samo glazba i da prosinac ostane mjesec darivanja i dobrog duha pobrinut će se Kanal Ri koji će tradicionalno u HKD dovesti svoj rođendanski humanitarni koncert.

Za kraj ove najave, pozivamo vas na drugi po redu HKD-ov gala božićni koncert na kojem će nas uz čašicu pića dobrodošlice zabaviti Marko Tolja sa svojim pratećim bendom.

Prije ili poslije svih programa ili samo zbog umjetnosti pozivamo vas da ovog mjeseca u galeriji Kortil razgledate izložbe Gardening for Everyone Maje S. Franković i Christine Kertz koja je otvorena do 10. prosinca, a od 13. prosinca izložbu iz ciklusa A4 Maka Hubjera i Bože Domazeta U sjeni.

Želimo vam sretan Božić i Novu godinu!

Jelena Tondini
koordinatorica programa HKD-a na Sušaku

HKD klub
Skip to content