Vijesti

HKD-ovi volonteri u kulturi sudjeluju u manifestaciji Hrvatska volontira

Od 29. rujna do 2. listopada, već jedanaestu godinu za redom, diljem Hrvatske održava se nacionalna kampanja Hrvatska volontira. Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Od svojih početaka u sklopu programa Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, HKD-ov volonterski program se uključuje u ovu manifestaciju, pa tako i ove godine riječki volonteri u kulturi najavljuju niz aktivnosti.

Najvažnija aktivnost za volontere svakako je preseljenje u njihove nove prostore u Križanićevoj ulici 6A koji će od 1. listopada biti mjesto za druženje i koordinaciju volonterskih programa, a najavljene su i brojne sljedeće akcije: predstavljanje programa volontiranja na kulturnim događanjima na kampu za brucoše Ribroo, brušenje i bojanje klupica na Klobučarićevom trgu u sklopu projekta Sportsko susjedstvo inicijative građana Kvart za 5, dočekivanje publike i skeniranje Covid potvrda na predstavi Oženjeni u HKD-u na Sušaku, pomaganje u organizaciji književne večeri u sklopu projekta Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka, dočekivanje posjetitelja na pričopredstavi Četiri godišnja doba i pomaganje voditeljima reciklažne obiteljske radionice izrade lutaka Reci lutka u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka te pomoć u organizaciji konferencije Moje, tvoje , naše udruge Drugo more.

Svi zainteresirani za uključivanje u volonterski program u kulturi – kontakt e-mail adresa je asja@hkd-rijeka.hr, a tu je i Facebook grupa Volontiram u kulturi.

HKD klub
Skip to content