Vijesti

HKD na Sušaku preuzima prostor u Križanićevoj – volonterski program dobiva novo sjedište

Od 1. listopada 2021. godine Hrvatski kulturni dom na Sušaku od Grada Rijeke preuzima na upravljanje prostor poznat kao Rezidencija Kamov na adresi Križanićeva 6A.

Prostor kojim je do sada upravljao Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i koji je bio sjedište dijelu izvaninstitucionalne scene Rijeke i dalje će ostati u toj funkciji – uskoro će se pokrenuti natječaj za ustupanje dijela termina i prostora za specifične aktivnosti aktera izvaninstitucionalne scene Rijeke.

Najveća promjena vezana je uz useljavanje volonterskog programa HKD-a na Sušaku i voditeljice Asje Brusić u taj prostor. Time volonteri u kulturi dobivaju primjereni prostor za druženje i koordinaciju volonterskih aktivnosti.
Planovi za namjenu prostora uključuju i korištenje za programe inkluzivne scene zbog relativne pristupačnosti prostora, koja će povećati postavljanjem rampe na ulaz za osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica, a u budućnosti i sanitarnim čvorom prilagođenim za osobe s invaliditetom.

Program Galerije Kortil „Kortil uživo“ koji djeluje od 2014. godine i različitim aktivnostima djeluje u zoni oko HKD-a također će se koristiti ovim prostorom za svoje radionice, predavanja i ostale aktivnosti koje provodi u suradnji sa zajednicom.

HKD se nada održati kontinuitet rada prostora u Križanićevoj 6A uz proširivanje aktivnosti kako bi zaživio kao pravi prostor zajednice iz zone oko HKD-a, ali i cijele Rijeke.

HKD klub
Skip to content