Vijesti

Ulazak u novu sezonu plesnim korakom

Nakon dugog, toplog ljeta HKD se vraća u pogon i kreće u novu sezonu punom parom, ali i punim gledalištem. Iako neizvjesnost oko razvoja događaja oko pandemije još uvijek postoji, stožer je ublažio mjere i napokon se možemo opet družiti u velikom broju (uz COVID potvrde). O svakom pojedinom događaju obavještavat ćemo vas pravovremeno, jer bit će i onih za manji broj publike i bez potvrda.

Sezonu startamo upravo s jednim od takvih događaja, a radi se o festivalu suvremenog plesa i novog cirkusa, Periskop, koji u Rijeku dovodi zanimljive predstave koje možete osim u HKD-u pogledati i u Filodrammatici i Palachu. Također nas u rujnu očekuju još dvije nove plesne produkcije U.O. Kabinet naslova Melodrama i Everything Falls in Place, a da nam ne bi falilo plesa u HKD-u pobrinut će se i Plesna grupa Flame s predstavom Beychella.

HKD nastavlja i s organizacijom inozemnih plesnih gostovanja, pa u rujnu možete pogledati zanimljivo gostovanje iz Francuske Telles Quelles / Tels Quels, nastalo u suradnji izvođača iz Francuske i Maroka. Ova hip-hop plesna predstava posvećena je svakodnevici marokanske mladeži, a žene su u njoj podjednako vidljive i upečatljive kao i muškarci. (Ovo shvatite kao posebnu preporuku vaše mjesečne uvodničarke u program HKD-a).

Za porciju smijeha, koji je neizostavan dio uobičajenog programa HKD-a, pobrinut će se nova predstava kazališta Moruzgva i kazališta Marina Držića Jel’ tako, Zorane?. Na rujanskom meniju naći se i 9 predstava za djecu i mlade (od 3 do 23 godina) u sklopu Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ koji pripremaju kolege iz HNK Ivan pl. Zajca.

U galeriji Kortil moći će se pogledati od 7. do 18. rujna izložba u sklopu History film festivala Putovanje kroz vozne redove, a od 22. rujna do 7. listopada izložba Glowing Globe: Artificial Art Alienated.

Vidimo se rasplesanom rujanskom u HKD-u!

Jelena Tondini
koordinatorica programa HKD-a na Sušaku

HKD klub
Skip to content