Vijesti

Poziv mladim plesačima s područja PGŽ na dvotjednu radionicu s Jennom Jalonen

Hrvatski kulturni dom na Sušaku upućuje poziv svim zainteresiranim mladim plesačima s iskustvom raznih plesnih tehnika u dobi od 14 do 22 godine, koji su otvoreni za stjecanje znanja i vještina potrebnih za rad na profesionalnoj plesnoj produkciji.

Projekt će voditi finska koreografkinja Jenna Jalonen, a finalna produkcija održat će se u sezoni 2021/2022. na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Radionica će se održavati od 11. do 22.5.2021. godine.

Radionica je besplatna, a za prijavu potrebno je poslati kratki životopis i pismo motivacije na info@hkd-rijeka.hr do 10.5.2021.

Projekt pod radnim nazivom inkubatoRI je podržan od strane Primorsko-goranske županije.


Jenna Jalonen aka triplejay rođena je u Finskoj, školovala se u Mađarskoj, a trenutno živi i radi u Belgiji i Mađarskoj. Nakon studija klasičnog baleta u Finskoj nacionalnoj opernoj i baletnoj školi i Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti, prešla je na područje suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti. Od 2010. godine pleše i surađuje s nekoliko međunarodnih skupina i koreografa kao što su Eva Duda Dance Co., Central Europe Dance Theater, Kubilai Khan Investigations, Kwaad bloed/Ugo Dehaes, fABULEUS, Thierry de Mey, Theater Bremen, Máté Mészáros, Untamed Productions, Notch Company/Oriane Varak i HODWORKS. Zajedno s Beatrix Simkó i njihovom produkcijom Long time no see! bila je dio službenog programa na Festival d’Avignon 2018 i jedna od odabranih produkcija na Aerowaves Twenty19 Spring Forward festivalu. Podučava i razvija triplewave, praksu pokreta koja poziva plesača na putovanje – meditativno i fizičko – koristeći mehaniku vala u tijelu kroz različite plesne stilove i dinamike. U svom umjetničkom radu kontinuirano istražuje ekstremnu tjelesnost svjesnog i nesvjesnog tijela, mrtvog tijela u pokretu. Izvan studija i scene, Jenna je suosnivačica i pokretačica Collective Dopea.
https://triplejay.org/

Uz potporu:

Rezidencija:

HKD klub
Skip to content