Vijesti

Travanj u svibnju

Već smo naviknuli da je u ovoj godini sve naopako kao što je bilo i u prethodnoj. Tako nas više ne čudi božićni ugođaj za Uskrs; jesen mada kažu svi da sad je proljeće, a možda doživimo i Severinin snijeg u maju da obuhvatimo slike i poetske alate iz lakonotnog, zabavnog i popularnog pjesništva. Sukladno vremenskim uvjetima i općem životnom poretku koji su nekad nazivali novo normalno, a sad je to već uskršnji, ovaj, lanjski snijeg, HKD vam s ponosnom predstavlja travanj u svibnju.

Obzirom da nas je pogodila trotjedna travanjska lokica (lokica = lockdown od milja), nismo vam uspjeli prikazi sve što smo htjeli u prva dva tjedna, pa sukladno meteorološkim i ostalim trendovima, selimo travanjski program u bolja vremena svibanjska. Nekim programima je ovo treća sreća. Bar se nadamo da će biti…

Od travanjskih naslova, u svibnju nas očekuju dva stand upa, Štamparova Bolja polovica i Lajnapov Dejtnajt, Uvijek rado viđeni Maca s hit predstavom Kakva ti je žena, takav ti je život i cabaret Splićanke Gradskog kazališta mladih Split. Da ne bi baš sve bilo prebačeno, s ponosom predstavljamo i jedan originalni svibanjski program, Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu.

Od izložbenog programa u galeriji Kortil, do 11. svibnja možete pogledati (dva puta) produženog Lovru Artukovića s izložbom Usporavanje, a od 13. svibnja bit će postavljena izložba Emanuele Lekić pod nazivom Noćna smjena.

U nadi da nećemo gledati travanj u lipnju, pozivamo vas u HKD! I da ponovimo (iako se često dičimo time) HKD-ova volonterska ekipa i biljeterska služba provodi epidemiološke mjere po najvišim standardima od ulaska do izlaska: od mjerenja temperature, dezinfekcije ruku, držanja razmaka i popisa prisutnih za nedajbože. Stoga masku na nos, online ulaznicu na smartphone i pravac Strossmayerova 1.

Vidimo se!

Jelena Tondini, koordinatorica programa

HKD klub
Skip to content