Vijesti

Rezultati natječaja za koprodukciju mreže Pan-Adria za 2021. godinu

Pobjednik ovogodišnjeg natječaja za koprodukciju za umjetnike iz područja suvremenog plesa mreže Pan-Adria je KUD Cortesia iz Slovenije i umjetnici Milan Tomášik i Charlie Brittain.

Žiri od sedam predstavnika mreže Pan-Adria jednoglasno je odlučio da će 2021. godine podržati njihov projekt Neodređena frekvencija, a odluka je donesena na temelju snažnog umjetničkog iskaza odabranog projekta i jake ekipe u kojoj se iskusni plesni umjetnici susreću s jedinstvenim ansamblom SToP – Slovenskim udaraljkaškim projektom.

Odabrana produkcija bit će premijerno predstavljena u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC) u rujnu 2021. godine, a ubrzo nakon toga i na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Međunarodna mreža Pan-Adria koprodukcijski je skup partnerskih pozornica raširenih na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi povoljne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.

Regionalni partneri Pan-Adria su:
EN-KNAP Productions (Kulturni centar Španski Borci) – Ljubljana
Slovensko narodno kazalište – Nova Gorica
Moment – Maribor
Hrvatski kulturni dom na Sušaku – Rijeka
Zagrebački plesni centar – Zagreb
Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat
Artisti Associati – Gorica

Foto: Tamas Tuza

HKD klub
Skip to content