Vijesti

Otvoreni poziv mreže Pan-Adria za program regionalnog partnerstva suvremenog plesa u 2021. i 2022. godini

Međunarodna mreža Pan-Adria koprodukcijski je skup partnerskih pozornica raširenih na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi povoljne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.

Pan-Adria i ove godine poziva umjetnike iz područja suvremenog plesa da se prijave na otvoreni poziv za koprodukciju. Odabrana produkcija bit će premijerno predstavljena u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC) u rujnu 2021. godine.

Pan-Adria nudi:
– sufinanciranje produkcije izvedbe u bruto iznosu od 7.000 €
– potporu u izvođenju premijere, uključujući tehničku podršku i dogovorene promotivne aktivnosti
– potporu i sufinanciranje svih gostujućih predstava na partnerskim pozornicama u iznosu od 1.000 € po gostovanju tijekom jedne godine nakon premijere
– mogućnost korištenja prostora za probe u partnerskim gradovima i rezidencijama s partnerima mreže
– mogućnost mentorstva tijekom kreativnog procesa

Prioritet imaju:
– produkcije sa sjedištem u Sloveniji, Hrvatskoj ili regiji Friuli Venezia Giulia
– etablirani umjetnici ili grupe na području suvremenih performativnih plesnih praksi
– cjelovečernje predstave za odraslu publiku

Prijave:
Potrebno je poslati popunjeni obrazac za prijavu (na engleskom jeziku) na e-mail katja.gabrijelcic@en-knap.com do nedjelje, 11. travnja 2021. godine.

Postupak odabira provodit će žiri od sedam predstavnika mreže Pan-Adria, a kandidati će biti obaviješteni o rezultatima odabira najkasnije do petka, 23. travnja 2021. godine.

Dodatne informacije:
Katja Gabrijelčič – katja.gabrijelcic@en-knap.com

Mreža Pan-Adria za ciljeve ima osigurati suvremenim izvedbenim praksama veću vidljivost i učvrstiti njihov položaj u širem socio-kulturnom okruženju; ojačati dijalog i suradnju između organizacija i umjetnika u regiji; ponuditi uvjete koprodukcije za stvaranje i prezentaciju cjelovečernjih nastupa na svim partnerskim pozornicama.

Regionalni partneri Pan-Adria su:
EN-KNAP Productions (Kulturni centar Španski Borci) – Ljubljana
Slovensko narodno kazalište – Nova Gorica
Moment – Maribor
Hrvatski kulturni dom na Sušaku – Rijeka
Zagrebački plesni centar – Zagreb
Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat
Artisti Associati – Gorica

Financijska podrška:
Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Ministarstvo javne uprave Republike Slovenije u okviru platforme Neodvisni, Grad Ljubljana – Odjel za kulturu, Grad Maribor – Odjel za kulturu, Grad Nova Gorica – Odjel za kulturu, Grad Zagreb – Ured za kulturu, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, , Ministarstvo kulturne baštine i aktivnosti i turizma Talijanske Republike, Regija Friuli Venezia Giulia, Grad Gorica, Fondacija CaRiGo i Istarska županija

HKD klub
Skip to content