Vijesti

#držimofige

Završili smo još jednu godinu. Jednu vrlo nepredvidivu, turbulentnu, izazovnu godinu u kojoj su svi mjesečni uvodnici pisani s puno opreza i neizvjesnosti. Nažalost ništa drugačiji nije ni ovaj obzirom da se razdoblje neizvjesnosti prolongiralo i život od odluke do odluke stožera se nastavlja. Usprkos svemu, naš optimizam ne jenjava i odlučno koračamo u novu godinu s novim sjajnim programima koje ćemo realizirati u skladu sa svim odlukama koje nas još čekaju. Nadamo se da će se situacija ipak normalizirati i da ćemo opet uživati u programima u velikom broju, baš kao nekad.

U siječnju nas očekuju neki od odgođenih programa iz 2020. godine, a započinjemo ih s inkluzivnom predstavom u koprodukciji plesne grupe Magija, IMRC iz Zagreba i KIP-a iz Splita pod nazivom Druga koža treće žene. Također, ugostit ćemo i odgođene predstave Đurologija i Mahalac, a na našoj pozornici opet će zaigrati i monodrama Ivana Ožegovića 10 pjesama.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta ugostit ćemo ZKM-ovu predstavu Eichmann u Jeruzalemu u sklopu koje će biti organiziran i okrugli stol.

A da plesa ne bi nedostajalo ni u siječnju pobrinut će se plesna skupina Flame s novom zimskom produkcijom.

U galeriji Kortil obavezno provjerite kako zuči duša žene kroz multikanalnu zvučnu instalaciju Like a women soul autora Tonija Meštrovića.

Nadamo se da će s ublažavanjem mjera koje nestrpljivo iščekujemo i program još malo popuniti. A do onda, ostanite zdravi.

Sretan Božić i bolju Novu godinu želi vam vaš HKD!

Jelena Tondini / koordinatorica programa HKD-a

HKD klub
Skip to content