Vijesti

Veseli prosinac

Pisati motivirajuće uvodnike za veseli prosinac nikad nije bio problem. Do ove godine.

U najveselijem mjesecu u godini nije bilo teško motivirati publiku da dođu na neki od prigodnih programa, no ove godine je sve naopako i drugačije, pa tako zbog epidemioloških mjera imamo i manji broj božićnih programa i smanjen nam je broj publike, ali ne predajemo se! Čak i u ovim turbulentnim vremenima uspjeli smo složiti program i uskladiti ga s trenutno važećim epidemiološkim mjerama. Borove smo okitili i čekamo vas! Nekad bi rekli i u što većem broju, sada se kaže u maksimalno dozvoljenom.

U ovoj naopakoj godini, u posljednjem mjesecu očekuju nas čak tri nove produkcije. Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA predstavit će novu produkciju pod nazivom Pusta zemlja, ArtTeatar BOUM! premjerno će izvesti predstavu Tekuća stvarnost, dok će kazališna družina Clou predstaviti svoj novi projekt Svinje.

Da ne bi ostali zakinuti za porciju smijeha u ovim turobnim vremenima, pobrinut će se dvije stand up ekipe sa sjevera i juga Hrvatske. LAJNAP će predstaviti program prigodnog naziva Samo crnjaci koja će igrati u dva termina na isti dan, a SplickaScena dolazi s uvijek rado posjećenim programom Mi muškarci, vi žene.

Iako su svi koncerti uključujući i onaj za novu godinu otkazani i iako se ne smije (zborski) pjevati, u HKD-u optimizam i dalje ne posustaje, tako da se nadamo da će nas Djed Mraz nagraditi uranjenim ukidanjem mjera (jer se marljivo pridržavamo svih propisa cijelo vrijeme), a mi vas (vrlo vjerojatno) jedinim božićnim koncertom u gradu i to ne bilo kakvim već s Damirom Kedžom u gala božićnom izdanju.

Držite nam fige! I ne zaboravite ponijeti masku iako smo za svaku izvedbu svakom posjetitelju osigurali njegova ekskluzivna 4 kvadrata.

Prije, poslije ili nevezano za predstave u galeriji Kortil tijekom prosinca moći ćete pogledati izložbu Azre Svedružić i Demirela Pašalića pod nazivom Naturalna semantika, te u drugom dijelu mjeseca izložbu Abyssos – duša žene riječkog umjetnika Tonija Meštrovića.

Jelena Tondini / koordinatorica programa HKD-a

HKD klub
Skip to content