Vijesti

Kortil putem live streaminga otvara izložbu “Glowing Globe – Sound of Science”

U četvrtak 19. studenog u 18 sati, ovoga puta isključivo putem live streaminga, u galeriji Kortil se otvara izložba Glowing Globe – Sound of Science kao dio istoimene manifestacije koja se ove godine bavi zvučnom umjetnošću u okviru znanosti, ekologije, tehnologija i digitalne umjetnosti. Izložba ostaje otvorena do 28. studenog i može se pogledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.
Poveznica za live stream otvorenja: https://youtu.be/DrLF06F6JbQ

Na izložbi sudjeluju autori iz Hrvatske i svijeta: Marko Ciciliani (A), Heiko Daxl (D), Vitar Drinković (HR), Marko Mrvoš (HR), Mechthild Schmidt Feist (SAD / D), Don Ritter (CND), Jan-Peter ER Sonntag (D), Isabelle Sordage (F), kolekcija Erharda Karkoschke (D) ljubaznošću Nikše Glige (HR).

Kustosice izložbe su Ingeborg Fülepp i Dijana Protić uz gošću kustosicu Martinu Kramer, a realizaciju su pomogli voditeljica produkcije Lucija Polonijo, savjetnik za produkciju Marko Mrvoš, tehnička podrška Ivan Vranjić, video streaming David Dubrović, video dokumentacija Juraj Bačić, foto dokumentacija Juraj Makarun.
Organizator programa je Centar za inovativne medije, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s galerijom Kortil – HKD Rijeka.

Osim izložbe, u sklopu manifestacije održat će se i simpozij, audio-vizualne predstave, prezentacije i radionice na kojima se okupio značajan broj lokalnih i međunarodnih umjetnika i teoretičara koji aktivno rade na interdisciplinarnim projektima. Cilj simpozija je ponuditi analitičko i kritičko gledište na različita znanstvena i umjetnička područja koja se odnose na istraživanje zvuka, upoznati stručnu i zainteresiranu javnost s konceptom zvučne ekologije te predstaviti neka djela na multimedijalnoj izložbi. Simpozij i audio-vizualne predstave moći će se pratiti na sljedećoj poveznici.

Program Glowing Globe podržan je od Ministarstva kulture RH, Grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci, Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka, Galerije KORTIL – HKD Rijeka, Astronomskog centra Rijeka, Goethe Instituta Zagreb, Institut français de Zagreb, Österreichische Kulturforum iz Zagreba.

HKD klub
Skip to content