Vijesti

Kompletirana Porto Etno video-kuharica

Prvi HKD-ov Porto Etno festival završio je prije par mjeseci, ali njegov se okus još neko vrijeme osjećao kroz video-recepte koji su se na društvenim mrežama HKD-a objavljivali sve do kraja studenog. Izlaskom posljednjeg od 12 recepta napokon je kompletirana Porto Etno video-kuharica čiji se recepti sada mogu naći na YouTube kanalu HKD-a.

Recepti nas vode na put u 12 gastro destinacija, a predstavnici manjina koji djeluju u Rijeci i županiji bili su nam vodiči:

Trinidad i Tobago
Bošnjačka narodna zajednica za PGŽ
Slovenski dom KPD Bazovica
Zajednica Talijana Rijeka i Opatija
Indija
Jordan
Makedonsko kulturno društvo “Ilinden”
Udruga mladih Roma Rijeka “Romska budućnost”
Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca “Rušnjak”
Matica slovačka Rijeka
Udruga ruske nacionalne manjine u PGŽ
Češka beseda Rijeka

Od sada pod trajnom paskom HKD-a, festival svjetske glazbe i gastronomije Porto Etno ove se godine po prvi put našao i u neočekivanim okolnostima koje je donijela globalna pandemija. Uz malo regrupiranja i kombinatorike glazbeni je dio sa LADO Electrom i Božom Vrećom prošao odlično, dok je gastro dio zbog nemogućnosti kuhanja uživo doživio neke zanimljive privremene promjene.

Posjetitelji Porto Etna ipak su dobili priliku probati dio delicija manjina koje djeluju u Rijeci i županiji, zahvaljujući suradnji sa susjednim hotelom Neboder. Na gastro-glazbenim događanjima na terasi Hotela posjetitelji su imali priliku svaki dan isprobati po 4 odabrana jela, uz glazbenu pratnju etno grupa Če bo bo, če na na i Veja.

Snimanje video-recepata još je jedan način kojim se što široj publici želi približiti kuhinju predstavnika manjina, dugogodišnjih partnera Porto Etna, a oni sada predstavljaju i svojevrsno nasljeđe ovog festivala. Video-recepti su snimani u prostoru KuHarmonije, nastali su u produkciji HKD-a na Sušaku, a za snimanje i montažu bila je odgovorna Pilot Media.

Porto Etno festival dio je programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

HKD klub
Skip to content