Urbani separe: Budi susjed!
Urbani separe: Budi susjed!
9.-27.4.2024.

Izložba je pokazala što se dogodi Rijeci kada se u više od sto navrata spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora.

Zamisli grad u kojem su si svi – susjedi. Rijeku čiji su kvartovi življa mjesta, puna zelenila, kulture, zabave i učenja, pravih javnih prostora te zajednica koje o svemu tome brinu.

Kvartovski festivali, akcije uređenja javnog prostora, zajedničko kuhanje, vođene šetnje i obilasci, radionice, izložbe, koncerti i razgovori samo su dio alata koje razvija i koristi Urbani separe. Kroz bogat fotografski materijal, anegdote i recepte, izložba dokumentira nesvakidašnje i jedinstvene doživljaje koje stvaraju događanja Urbanog separea – pokazujući koliko je malo potrebno da se dogodi vidljiva promjena.

Kvart, pa i grad, imaju snagu spojiti nas na načine koji često ispadnu dosta nadrealni. Radi se o jednom lijepom, velikom čitanju grada u kojem Rijeka postaje zajednički poligon za razvoj svega što dijelimo – od kulture i povijesti, pa do javnog prostora i prirode.

Foto: Tanja Kanazir

HKD klub
Skip to content