Toni Meštrović: Like a Woman’s Soul
Toni Meštrović: Like a Woman’s Soul
21.12.2020.-8.1.2021.

Zvučna kompozicija Like a Woman’s Soul nastala je kao svojevrsni nastavak ranijeg rada Abyssos iz 2004. godine. Dok video/zvučni rad Abyssos nastaje iz opčinjenosti morskim dubinama, u ovom se radu ta fascinacija odnosi na neodoljive dubine i nedokučivost žene.

Izvorni zvukovi tjelesnosti i tijela u ljubavnom zanosu odsvirani kroz SuperCollider softverski instrument doživljavaju svoju transformaciju u strukturirani apstraktni sonički doživljaj. Kao i u većini drugih zvučnih radova izvor inspiracije, što je u ovom slučaju žensko tijelo, tretirano kao svojevrsni muzički instrument.

Zvučna kompozicija se reproducira kroz 12 standardnih zvučnika, 1 subwoofer te 6 usmjerenih zvučnika što je sveukupno 19 audio kanala postavljenih u kružnoj formaciji imerzivne surround instalacije u prostoru.
Toni Meštrović

Toni Meštrović multimedijski je umjetnik koji najčešće djeluje u formi video i zvučnih instalacija. Nakon završene Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, zbog interesa za elektronske audiovizualne medije svoje obrazovanje nastavlja na International Sommerakademie für Bildende Kunst u Salzburgu te na poslijediplomskom studiju Medienkunst na Kunsthochschule für Medien u Kölnu.

HKD klub
Skip to content