Sanja Ipšić Randić i Melita Sorola Staničić: Posve prirodno
Sanja Ipšić Randić i Melita Sorola Staničić: Posve prirodno
28.11.-15.12.2022.

Izložba radova dvije riječke autorice, Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić, rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU Rijeka koja je bila održana krajem 2021. i početkom 2022. godine u galeriji Juraj Klović. Nagrada je ustanovljena kao oblik suradnje HKD-a/galerije Kortil i HDLU Rijeka.

Sanja Ipšić Randić izlagala je radove iz dva ciklusa, prvog kojim se bavila posljednjih godina i zaokružila ga izvedbom instalacije u Dječjoj kući te recentnim radovima kojima je otvorila novi ciklus. Polazišta za slike fragmenti su Sanjinog osobnog iskustva, nadahnuti doživljenim i percipiranim segmentom poznatog i bliskog podneblja. Oslikana platna velikih formata prostor su vizualnih istraživanja i novih iskustava.

Melita Sorola Staničić također se bavi prirodom kao motivom, ali je ona postala i sastavnim dijelom njenog kreativnog procesa. Melita dokumentira te procese i opažene promjene u prirodi, ali istovremeno prepoznavajući vlastite prirodne ritmove i emotivna raspoloženja nastoji uravnotežiti energije između vanjskog i unutarnjeg iskustva.

HKD klub
Skip to content