Josip Butković: Dvorišta / Courtyards
Josip Butković: Dvorišta / Courtyards
20.9.-3.10.2016.

Izložba sadrži grafike i popratni materijal koji dokumentira proces njihovog nastajanja. Slijedom svojih dosadašnjih umjetničkih istraživanja i bogatog metijerskog iskustva vrsnog grafičara, Butković je nakon projekta Veli Mrgar, otvorio novi tematski ciklus pod nazivom Dvorišta. Tehnički postupak sličan onom iz Jurandvora, ovom izložbom donosi recentne radove s novih lokaliteta, no i dalje otvorenih prirodi i u interakciji s njom.

Neobičan i zanimljiv postav u galerijskom prostoru, podsjetit će riječku publiku na autorovu izložbu/akciju u Kortilu iz 1999. godine pod nazivom „Ne budi lijen i ostavi trag u riječkoj grafici“, na kojoj je publika bila pozvana na sudjelovanje. U proteklom razdoblju Butković je iz izložbenog prostora izašao u prirodno okruženje i interakciju postavio na puno širu razinu.

Josip Butković aktivan je na riječkom Sveučilištu od 1980. godine, dugogodišnji je profesor na odsjeku grafike, te jedan od osnivača Akademije primijenjenih umjetnosti. Od 2013. godine obnaša dužnost dekana Akademije, a ovom izložbom se ujedno oprašta s tom funkcijom. Živi i radi u Gornjim Vrhovinama u Lici.

HKD klub
Skip to content