Glowing Globe: Changes and Challenges
Glowing Globe: Changes and Challenges
11.-25.10.2023.

Glowing Globe je međunarodna manifestacija inovativnog i edukativnog programa koji istražuje pojmove i fenomene post digitalne kulture, što je posebno aktualno u suvremenoj umjetnosti i društvu. 2023. godine izložba u Kortilu istraživala je temu Changes and Challenges.

Umjetnička djela koja su bila prikazana otvaraju pitanja i osvještavaju nestabilne pozicije u suvremenom društvu koje se neprestano mijenja pod utjecajem raznih kriza (klimatske, zdravstvene, ekonomske, ratne). Izložba želi istražiti na koji se način i kako skup suvremenih problema reflektira u inovativnim umjetničkim praksama te koji su aktualni umjetnički narativi mogući odgovori na globalne krize.

Radovi predstavljeni na izložbi odnose se na digitalnu umjetnost kao što su 2D digitalni i 3D printevi i skulpture, 360 video, video animacija, virtualna i proširena stvarnost, zvučna umjetnost i suvremeni performans.

U Kortilu su izlagali: Jonas Blume, Alex Brajković, Gabriel Hensche, Joanna Hoffmann, Martina Menegon, Lauren Moffatt / Nika Rukavina i Michaela Strumberger.

HKD klub
Skip to content