Glowing Globe: Artificial Art Alienated
Glowing Globe: Artificial Art Alienated
22.9.-7.10.2021.

Medijska umjetnost dugo se shvaća pod video umjetnošću, video instalacijama, interaktivnom umjetnošću, zvučnom umjetnošću. Tijekom posljednjih 20 godina medijska se umjetnost širila u raznim digitalnim tehnologijama. Digitalno kodiranje preuzelo je mnoge važne segmente suvremene umjetnosti. Posljednjih godina čak i više: programi umjetne inteligencije, računalne igre, virtualna i augmentativna stvarnost postaju trend mnogih umjetnika.

Manifestacija s izložbom u Galeriji Kortil, simpozijem u Kampusu Sveučilišta u Rijeci, projekcijama i audio-vizualnim performansima u Astronomskom centru te razgovorima umjetnika na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci imala je za cilj predstaviti javnosti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova. Teoretičari, povjesničari i filozofi dali su svoje uvide u novu estetiku i fenomenologiju.

Kustosice: Ingeborg Fülepp, Dijana Protić
Gostujuća kustosica: Bettina Wackernagel
Streaming: David Dubrović
Asistenttica produkcije: Lucija Polonijo
VR savjetnik: Marko Mrvoš
Priprema za tisak: Ivan Vranjić
Vizualni identitet i grafička priprema: Korina Hunjak
Organizator: Centar za inovativne medije – APURi Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Galerijom Kortil, Austrijskim kulturnim forumom Zagreb, Francuskim institutom Zagreb i Format ©.
Podrška: Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Ministarstvo kulture i medija, Austrijski kulturni forum Zagreb, Francuski institut Zagreb, Goethe Institut Zagreb, Astronomski centar Rijeka, Festival Heroines of Sound Berlin financiran iz Fonda za kulturu grada Berlina.

 

HKD klub
Skip to content