APURI / Teorija i praksa: što je modernizam?
APURI / Teorija i praksa: što je modernizam?
15.-30.6.2021.

Projekt Teorija i praksa: što je modernizam? izlaže radove studenata Likovne pedagogije riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, a kroz mentorstvo nastavnika katedre za povijest umjetnosti i općih predmeta te profesora katedra za crtanje, slikarstvo i kiparstvo. Kroz svoje umjetničko-didaktičke koncepte, studenti/-ice reprezentiraju, ilustriraju ili rekreiraju stilove, pravce i škole nacionalne te svjetske povijesti umjetnosti, partikularno, razdoblja modernizma.

Uz vještine i afinitete tj. same interese umjetničkog istraživanja, studenti/-ice likovne pedagogije APURI, ujedno demonstriraju usvojeno gradivo teorijskih i praktičnih kolegija studijskih programa APURI, s naglaskom na sustavan pristup rješavanju zadatka i komunikacije usvojenog znanja.

Koncept izložbe, rezultat je interdisciplinarnog rada katedri APURI, s naglaskom na primjenu teorijskog znanja iz povijesti umjetnosti u procesu umjetničke prakse. Izlažući u galerijskom prostoru, studenti APURI kao budući mladi akademski umjetnici i nastavnici, u okviru institucionalnog obrazovanja, stječu vještine ujedno i metodama neformalne edukacije, a čime se iste potiče na daljnju umjetničku produkciju, kreativnost i izlaganje.

Autorica koncepta i kustosica izložbe: mag. Katarina Podobnik, vanjska suradnica APURI

HKD klub
Skip to content