APURI: Svjetla u tami
APURI: Svjetla u tami
25.9.-7.10.2017.

Medijska izložba drugi je dio prezentacije radova studenata završnih godina studija 2016./2017. Akademije Primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Na izložbi sudjeluju Lea Ahmetović, Sendi Bakotić, Sandra Debanić, Ivana Geček, Dominik Grdić, Anja Juričić, Carry-Lee Hent, Angela Maksimović, Michel Mesarić, Anamarija Podrebara, Lucija Polonijo, Sanjin Simčić, Antonija Šarić, Ela Štefanac i Romina Tominić.

Što su to mediji u umjetnosti i kako ih definirati, pojavljuje se već godinama u mnogobrojnom raspravama, teoretskim traktatima i sličnim iskazivanjima. Za studij umjetnosti na Akademiji se koriste razne tehnike, pa tako i one koje se po nekoj tehničkoj logici mogu definirati kao medijske. Studenti u nastavi i praktičnom radu istražuju i provjeravaju svoje sposobnosti umjetničkog izražaja, te izlaze ponekad iz okvira tradicionalno uspostavljenih zanata.

Na izložbi se tako mogu vidjeti video radovi, video instalacije, animacije, dokumentacije i promotivni video kao i jedna dija-projekcija. Prostorom galerije Kortil prikazom raznovrsnih medijskih projekata miješaju se zvukovi i muzike koje se mogu dobro locirati približavanjem izvorima, no kao cjelina je jedna pokretna svjetlosno zvučna predodžba zanimljivih ideja i ostvarenja studenata, a koji su potpomognuti radom, savjetima i znanjima njihovih mentora: docenta Tomislava Brajnovića, izv. prof. Ingeborg Fülepp, Nadije Mustapić, umjetničkog suradnika Sanjina Stanića i prof.
Gorana Štimca.

Koncept i postav izložbe: mentori i studenti
Organizacija: APURI i Kortil

HKD klub
Skip to content