A4 – 01 izdanje: Antonio Kutleša / Jurica Mlinarec
A4 – 01 izdanje: Antonio Kutleša / Jurica Mlinarec
16.-26.4.2019.

A4 je nacionalni natječaj koji povezuje studente diplomskog studija umjetničkih akademija i povijesti umjetnosti u svrhu organiziranja izložbe koja će povezati buduće umjetnike / umjetnice i buduće povjesničare /povjesničarke umjetnosti iz cijele Hrvatske. Natječaj provodi Galerija umjetnina iz Splita za studente iz Splita, Zagreba, Osijeka i Rijeke, gdje izložba odabranih autora onda bude i predstavljena.

„Kada govorimo o ljudskom tijelu, neupitna je fascinacija njime kroz povijest umjetnosti, a u taj kontinuitet možemo uvrstiti i rad Antonija Kutleše. Polazna točka je grafika transformirana u niz objekata koji tvore modularno tijelo u ljudskoj veličini, a nastalo uz pomoć uređaja za trodimenzionali ispis.

Unosom grafičkog zapisa u software, umjetniku je omogućeno bezgranično rotiranje i sagledavanje nekadašnjeg dvodimenzionalnog oblika iz više perspektiva emancipirajući nove vizure. Potencijal komodifikacije transhumanističkog entuzijazma također je prisutan kroz strategiju brendinga i to posebice skretanjem pažnje na stvaranje prepoznatljivog vizualnog identiteta i oblikovanja ambalaže unutar koje su smješteni rezervni dijelovi tijela koji omogućuju konstantnu cirkulaciju i neprestanu zamjenjivost onog nezdravog, kako bi se dostigla maksimalna učinkovitost i prilagođenost tijela suvremenim trendovima.

Na taj način afirmira se ne samo hibridna pozicija suvremenog čovjeka koji obitava unutar trokuta organskog, mehaničkog i virtualnog, već i spomenuta neprestana potreba za mijenjanjem svojeg tijela radi potencijalnih fizičkih, estetskih i inih zahtjeva.“ (Iz predgovora Jurice Mlinareca)

Kustos izložbe: Jurica Mlinarec
Postav izložbe: Antonio Kutleša i Jurica Mlinarec
Organizacija: Galerija umjetnina iz Splita i Kortil

HKD klub
Skip to content