Tranzit: Samoizolacija u 40 minuta [Umjetnička organizacija Gllugl]

Spajajući elemente iz lutkarstva, slapsticka i suvremenog plesa, predstava Samoizolacija u 40 minuta nastala je prema principu tijela koje otkazuje poslušnost, odnosno tijela koje odbacuje nametnuta pravila i želi biti neovisno o svom vlasniku. Cilj ove radionice jest omogućiti publici da prije gledanja predstave sama istraži ovaj izvedbeni postupak i pokuša stvoriti vlastiti scenski materijal kako bi produbili iskustvo gledanja predstave sljedećeg dana. Voditelj radionice je Jura Ruža.

Sudjelovanje na radionici je besplatno uz kupljenu ulaznicu za predstavu. Prijave su obavezne na krila.rezervacije@gmail.com.

Jura Ruža je mladi umjetnik koji je 2022. diplomirao neverbalni teatar na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje je prethodno završio preddiplomski studij glume i lutkarstva. Unutar Erasmus studentske razmjene jedan je semestar proveo na diplomskom studiju digitalne interaktivne umjetnosti na Fakultetu za kazalište i film u Cluj-Napoci (Rumunjska). Usavršavao se na nizu stručnih radionica na području glume (Čehov, Meisner, Grotowski, Lecoq…), suvremenog plesa (Francesco Scavetta, Ferenc Feher) i fizičkog teatra (Hannes Langolf, Troubleyn, Seppe Baeyens). Kao glumac i izvođač dosad je radio na dramskim, lutkarskim, dječjim i plesnim predstavama u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Puli i Virovitici. Autor je i izvođač dvije samostalne predstave; Samoizolacija u 40 minuta i Morphin’, obje na repertoaru Gllugl teatra u Varaždinu. Također, ostvario je nekoliko uloga u filmovima redatelja Matije Benića i Damira Čučića. Od 2023. godine kao stručni suradnik zagrebačke udruge SVIMA osmišljava i vodi radionice izvedbene umjetnosti za djecu i mlade diljem Hrvatske.

HKD klub
Skip to content