Tranzit: Samoizolacija u 40 minuta [Umjetnička organizacija Gllugl]

Predstava Samoizolacija u 40 minuta bavi se apsurdističkim prikazom epidemioloških mjera koje su stupile na snagu za vrijeme svjetske pandemije koronavirusa, pretvarajući ih u imperativnu formu i primjenjujući na gotovo svaki segment života; od skidanja odjeće do kuhanja kave. Istovremeno otvara pitanje do koje mjere one zadiru u privatan život i prostor pojedinca, učeći ga ponovno kako pravilno kihnuti, kako prati ruke, kojim redoslijedom odjenuti odjeću, kako bezopasno ući u mjesto boravka… Zbog osjećaja odgovornosti pojedinac se osamljuje kako bi zaštitio druge od sebe i sebe od drugih. No, uz povišen oprez i ustaljena pravila koja mu instruiraju odnos prema okolini, osjeća li se uistinu
samim?

Autor i izvođač: Jura Ruža
Tehničar zvuka i svjetla: Jorge Correa Bethencourt
Fotograf: Kristijan Cimer

Jura Ruža je mladi umjetnik koji je 2022. diplomirao neverbalni teatar na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje je prethodno završio preddiplomski studij glume i lutkarstva. Unutar Erasmus studentske razmjene jedan je semestar proveo na diplomskom studiju digitalne interaktivne umjetnosti na Fakultetu za kazalište i film u Cluj-Napoci (Rumunjska). Usavršavao se na nizu stručnih radionica na području glume (Čehov, Meisner, Grotowski, Lecoq…), suvremenog plesa (Francesco Scavetta, Ferenc Feher) i fizičkog teatra (Hannes Langolf, Troubleyn, Seppe Baeyens). Kao glumac i izvođač dosad je radio na dramskim, lutkarskim, dječjim i plesnim predstavama u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Puli i Virovitici. Autor je i izvođač dvije samostalne predstave; Samoizolacija u 40 minuta i Morphin’, obje na repertoaru Gllugl teatra u Varaždinu. Također, ostvario je nekoliko uloga u filmovima redatelja Matije Benića i Damira Čučića. Od 2023. godine kao stručni suradnik zagrebačke udruge SVIMA osmišljava i vodi radionice izvedbene umjetnosti za djecu i mlade diljem Hrvatske.


Ulaznica: €10 / €5 studenti i umirovljenici
Zbog ograničenog broja sudionika/ca radionica te publike, obavezna je prijava na krila.rezervacije@gmail.com nakon čega ćete zaprimiti e-mail potvrde i uputu za plaćanje.

HKD klub
Skip to content