Porto Etno 2023. – festival svjetske glazbe i gastronomije

Nakon što je tijekom svojih šest godina postojanja putovao po raznim lokacijama u Rijeci, ovogodišnji Porto Etno festival vraća se, vjerojatno i trajno, u prostor Exportdrva. Vikend koji ljubitelji ovog međunarodnog festivala svjetske glazbe i gastronomije moraju zaokružiti na kalendaru je onaj od 1. do 3.6.

Porto Etno festival u četvrtak 1.6. prigodno otvara kućni bend Porto Etno Orkestar, predvođen Zoranom Majstorovićem, uz dva vrhunska vokala – uvijek dragu gošću u Rijeci Tamaru Obrovac i njemačku jazz pjevačicu Melanie Bong. Prvi dan festivala zatvara španjolska grupa Ketekalles, poznata po svojim energičnim nastupima, friško pristigla s turneje po Južnoj Americi.

Drugi dan Porto Etno festivala, petak 2.6., obilježit mali RI Rockeri iz RInkluzija projekt benda i finsko-indijski duo Charlotta Kerbs & Sanjay Khan.

S Porto Etno festivalom u Eksportdrvo dolazi i uvijek popularni gastro program koji nose predstavnici manjina koje djeluju u Rijeci i županiji. U subotu 3.6. gastro-znatiželjnici moći će isprobati njihove brojne nacionalne gastro-specijalitete, sve začinjeno s folklornim nastupima.

Ovogodišnji Porto Etno festival u subotu 3. lipnja zatvara fuzija različitih glazbenih utjecaja i žanrova, a publiku očekuje uzbudljivo glazbeno putovanje svijetom koje će rasplesati i najsramežljivije – dolazi nam impresivna Maya Kamaty s francuskog otoka La Réunion, energični češki bend s članovima iz raznih kutaka planete N.O.H.A. (Noise of Human Art), a za kraj festivala i ples do ranih jutarnjih sati zadužena je poznata krčka DJ-ica Ana Antonova.


SATNICA

ČETVRTAK 1.6.
Porto Etno orkestar feat. Tamara Obrovac & Melanie Bong – 21:00 sat
Ketekalles – 22:30 sati

PETAK 2.6.
Charlotta Kerbs & Sanjay Khan – 21:00 sat
RInkluzija projekt bend (HR) – 22:00 sata

SUBOTA 3.6.
Gastro i folklorni program – 11:00 sati

Maya Kamaty – 21:00 sat
N.O.H.A. – 22:30 sati
DJ Ana Antonova – 00:00 sati


ULAZNICE

Ulaznice za glazbeni program 1. i 3. dana festivala po pretprodajnoj cijeni od €15 (113,03 kn) po danu moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,85 (6,40 kn) za obradu transakcije.
Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti i u Exportdrvu po cijeni od €20 (150,70 kn) po danu, a blagajna će biti otvorena sat vremena prije početka koncerta.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice (isključivo na blagajni HKD-a i u Exportdrvu), a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Ulaz na koncert 2. dan i gastro program je besplatan, a bonovi za hranu će se prodavati po €3 po porciji.


Porto Etno međunarodni je festival svjetske glazbe i gastronomije koji se u Rijeci kontinuirano održava od 2017. godine. Festival je utemeljen na 20 godina tradicije manifestacije Etno smotra koja se u Rijeci održavala s ciljem prezentiranja kulture nacionalnih manjina koje djeluju u gradu i županiji, a svoj novi oblik i naziv Porto Etno dobio je u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Od 2020. godine organizaciju preuzima Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD).
Cilj festivala je putem glazbe i gastronomije promovirati multikulturalnost, različitost i toleranciju. Od 2022. godine Porto Etno festival postao je dio europske mreže MOST Music kojoj je misija osnaživanje glazbenog tržišta Balkana povezivanjem i podržavanjem umjetnika, festivala, klubova i institucija na svjetskom glazbenom tržištu.

HKD klub
Skip to content