Porto Etno gastro fešta i folklor

Najdraži dio Porto Etno festivala za sve gastro-znatiželjnike uvijek je gastro fešta, a ove se godine održava u subotu 3.6. od 11 sati u Exportdrvu.

Kao i svaki put do sada, manjine koje djeluju u Rijeci i županiji prezentirat svoje nacionalne gastro-specijalitete, a ove godine ćemo kušati specijalitete iz Bosne i Hercegovine, Trinidada i Tobaga, Kanade, Madagaskara, Makedonije, Srbije, Češke, Italije, Mađarske, Turske, Albanije te romska i ukrajinska jela.

Dio ovog iskustva je i folklorni program predstavnika manjina koji prati gastronomsko druženje, pa će u subotu nastupiti i Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka, Makedonsko kulturno društvo Ilinden, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Slovenski dom KPD Bazovica, Češka beseda, Zajednica Talijana Rijeka, Bošnjačka nacionalna zajednica, Riječke Palade, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ, Udruga mladih Roma Rijeka Romska budućnost, Hrvatsko tursko društvo prijateljstva te Kulturno umjetničko društvo Sevdah Rijeka.


Ulaz na ovaj dio programa je besplatan, a bonovi za hranu će se prodavati po cijeni od €3 po porciji.


Porto Etno međunarodni je festival svjetske glazbe i gastronomije koji se u Rijeci kontinuirano održava od 2017. godine. Festival je utemeljen na 20 godina tradicije manifestacije Etno smotra koja se u Rijeci održavala s ciljem prezentiranja kulture nacionalnih manjina koje djeluju u gradu i županiji, a svoj novi oblik i naziv Porto Etno dobio je u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Od 2020. godine organizaciju preuzima Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD).
Cilj festivala je putem glazbe i gastronomije promovirati multikulturalnost, različitost i toleranciju. Od 2022. godine Porto Etno festival postao je dio europske mreže MOST Music kojoj je misija osnaživanje glazbenog tržišta Balkana povezivanjem i podržavanjem umjetnika, festivala, klubova i institucija na svjetskom glazbenom tržištu.

HKD klub
Skip to content