Vijesti

Kulturno-umjetnička udruga Akt, volonterke i volonteri u kulturi i učenici OŠ centar proslavili Dan grada Rijeke oslikavanjem trga ispred škole

Povodom obilježavanja Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida učenici OŠ škole Centar i volonterke i volonteri u kulturi prošlog su petka udružili snage kako bi oslikali školski trg. Pod vodstvom umjetnice Sandre Vučetić iz Kulturno-umjetničke udruge Akt nacrtali su uličnu igru školicu i okružili je trešnjama, simbolom grada na Rječini te uokvirili prepoznatljivom riječkom svijetlo plavom bojom.

Akcija oslikavanja trga nastavak je višegodišnje uspješne suradnje OŠ Centar i HKD-a koji su mnogim zajedničkim projektima uljepšali ovaj dio Sušaka te boravak na trgu omeđenom trima školama učinili ugodnijim za učenike, lokalno stanovništvo i slučajne prolaznike.

Projekt Školica financirao je Grad Rijeka kroz Javni natječaj za male potpore, dok su boje i sredstva za rad osigurali tvrtka Daman d.o.o., OŠ Centar i Hrvatski kulturni dom.

Sve zainteresirane koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima HKD poziva da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi ili prate istoimenu Instagram stranicu. Više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku.

HKD klub
Skip to content