Vijesti

Moving Balkans s velikim uspjehom zatvorio svoj prvi otvoreni poziv za umjetnike

Platforma za suvremeni ples Moving Balkans, posvećena podršci suvremenom plesu i okupljanju plesnih organizacija s Balkana, sa zadovoljstvom objavljuje uspješno zatvaranje svog prvog otvorenog poziva za umjetnike, koji je trajao od 4. travnja do 2. lipnja 2024. Otvoreni poziv dobio je impresivne 173 prijave.

Umjetnički odbor koji se sastoji od svih umjetničkih direktora mreže pregledat će sve prijave i odabrati Top10 prijavitelja, koji će biti objavljeni u rujnu 2024. Proces će se sastojati od tri faze:

Faza 1: filtriranje svih prihvatljivih radova
Faza 2: umjetnički odbor i dva međunarodna stručnjaka odabiru 15 radova
Faza 3: glasanje za finalnih 10 radova

Top10 prijavljenih bit će predstavljeno na prvom izdanju Moving Balkans Contemporary Dance Showcasea koji će se održati od 10. do 13. svibnja 2025. u Ljubljani, Rijeci  i Zagrebu. Umjetnicima i publici ponudit će jedinstvenu priliku za susret, razmjenu ideja, interakciju i postajanje dijelom nove umjetničke mreže. Odabrane izvedbe bit će prikazane u tri grada domaćina, angažirajući kako širu javnost, tako i međunarodne profesionalce u području suvremenog plesa. Osim toga, odabrani radovi imat će koristi i od touring sheme mreže, što će omogućiti širu izloženost i nastavak umjetničke razmjene.

Za više informacija o Moving Balkans posjetite web stranicu www.movingbalkans.eu ili nas kontaktirajte na info@movingbalkans.eu.

Projekt Moving Balkans je sufinanciran sredstvima Europske unije.

HKD klub
Skip to content