Vijesti

Rezultati otvorenog poziva Pan-Adria 2024./2025.

Pan-Adria se zahvaljuje svim produkcijama suvremenog plesa koje su prijavile koncepte i projekte u 2024./2025. godini s ciljem pokretanja regije kako bi zaplesala.

Ples je pozvao, a regija je odgovorila!

Sedmeromočlani žiri, odnosno mreža od sedam partnerskih institucija suvremenog plesa, raspravljao je o prijavljenim konceptima i projektima, vodio intervjue s pojedincima i/ili kolektivima koji su ušli u uži izbor te raspravljao o sudionicima mreže Pan-Adria za 2024./2025. godinu.

Evo rezultata!

Zadovoljavajući kriterije novog, transformativnog, radikalnog, emancipatorskog i/ili održivog koncepta i projekta, sedmeročlani žiri odlučio je odabrati sljedeću suvremenu plesnu produkciju kao sudionika mreže Pan-Adria u 2024./2025. godini: STUDIO za suvremeni ples / STUDIO Contemporary Dance Company, Zagreb, Hrvatska, s koreografijom Ginevre Panzetti i Enrica Ticconija.

Čestitamo!

Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi poznati su po svom jedinstvenom pristupu umjetničkom istraživanju i izvedbi te inovativnoj suvremenoj estetici. Produbljujući teme povijesne povezanosti komunikacije, nasilja i moći, crpe teme iz drevnih imaginarija, stvarajući hibridne figure i slike na raskrižju povijesti i suvremenosti. Suradnja sa STUDIOM inspirirana je vojnim marševima iz raznih dijelova svijeta. Proučavajući različite stilove, ritmičke obrasce i varijacije pokreta vojnih marševa, predstava će istraživati ritmički potencijal koraka i koreografski potencijal jednoglasnog kretanja i sinkroniciteta.

Pan-Adria pozdravlja sudionike mreže Pan-Adria 2024./2025. i veseli se premijeri!

Ujedno, prepoznali smo visoku vrijednost nekih prijavljenih projekata te ćemo ponuditi priliku u obliku rezidencijalnog programa / partnerskih konzultacija prije premijere za sljedeće produkcije:

T.R.I.P.O.F.O.B.I.A., Pablo Girolami
Unfolded Moments, Kristýna Peldová & Enya Belak
Antologija krika I, Urška Centa
Matter Of Interpretation, Kristina Aleksova, Anita Wach

Pokrenimo regiju kako bi zaplesala!

Naslovna fotografija: Dieter Hartwig

HKD klub
Skip to content